Augusztus 20-án, mint az ország számos pontján Akasztón is programokkal ünnepelték az Államalapítás napját. A jeles napnak a Retro Park lett a helyszíne. Az ünnepi program keretében került sor a Retro Park ünnepélyes felavatására is. Az önkormányzat a dupla alkalomból, halászléfőző versenyt szervezett, amelynek ötlete egy baráti összejövetelen fogalmazódott meg. A verseny egyházi szertartással, ünnepi szentmisével kezdődött a helyi Katolikus templomban.

-Hirdetés-

A versenyre 7 baráti társaság nevezett, melynek előkészületei teljes összhangban folytak. A versenyzők már a reggeli órákban elfoglalták a helyüket és megkezdték az előkészületeket. A rutinos csapatok bográcsaiban kis idő elteltével már rotyogtak a halászlevek. A Park ideális helyszínnek bizonyult, mert nemcsak az idősebb korosztálynak nyújtott kellemes kikapcsolódást, hanem a fiatal korosztály is megtalálta a szórakozási lehetőségeket; a játszótéri elemeket, illetve a focipályát.

Délben már mindenki bográcsában mennyei falatok várták a rendezvény meghívott és alkalmi vendégeit. A kilátogatók nem maradtak étlen, de szomjan sem.

Az eredményhirdetésen az első három helyezettet díjazták oklevéllel és serleggel is. A 3. helyezett Dulai Pál, a 2. helyezett Kastély Attila míg az 1. helyezett az idegenlégiós Dunaújvárosból érkezett Nagy Péter lett.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, amit többször is hangsúlyoztak, hisz számukra mindenki győztes, aki eljött és részt vett ezen az eseményen.

T.D.

MEGOSZTÁS