Kozák Horgásztón kezdődött és ért véget a bócsai Államalapítási ünnep és Falunap rendezvénysorozata az elmúlt hosszú hétvégén. Augusztus 18-án este a Vajdasági Birkózó Válogatott és a bócsai birkózók mérettetek meg magukat egy baráti versengésen. Az eredmény döntetlen lett, amit egy jó hangulatú vacsorával ünnepeltek meg.

-Hirdetés-

A rendezvény másnapjáról Lászlóné Frittman Kittit kérdeztük.

Augusztus 20-a hazánkban a Magyar Államalapítás ünnepe, mely Szent István király napja és egyben évek óta Bócsa falunapi ünnepsége.

Az egész napos rendezvény, a Katolikus templomban vette kezdetét, ahol ökumenikus Istentiszteletre került sor. László Lajos Gergely evangélikus lelkész prédikált, a „Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet az én tanítványom.” (Lukács 14,27) ige alapján, Szent István királyunk által ránk hagyományozott keresztény örökségről, mely fennmaradásunk záloga.

Az ökumenikus alkalom után a nap a Parkerdőben folytatódott. Az ünnepi műsor félegykor vette kezdetét, a Kiskunsági Vadászkürt Egyesület köszöntőjével, mely után Szőke-Tóth Mihály Bócsa község polgármestere köszöntötte a jelenlevőket. Végül az egyház képviselői: Mezei Ferenc katolikus plébános, Ulakcsai Zoltán református lelkész, és László Lajos evangélikus lelkész, megáldották és megszentelték az Új kenyeret.

A délután folyamán rengeteg izgalmas program várta az érdeklődőket. A nagyszínpadon a műsort a Kiskőrös Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportjanyitotta, majd estig tartó citerázás vette kezdetét.

Felléptek:

– Bócsai Citerazenekar
– Soltvadkert Város Citerazenekara és Népdalköre
– Ágasegyházi Boróka Citerazenekar és Népdalkör
– Bócsai Boróka Citerazenekar

Az est sztárvendége Komonyi Zsuzsi volt.

A délután folyamán az éneklés és muzsikálás mellett Maskarás Beatrix várta az érdeklődő gyerekeket – és felnőtteket is – egy közös kreatívkodásra, strucc tojás felhasználásával. De lehetőség volt arc és hennafestésre, lufihajtogatásra illetve hajfonásra várta a gyerekeket Pálfi Icanéni és Kutasiné Kalló Anett.

Soltvadkerti Íjászok a lőtéren várták az íjászkodni vágyó felnőtteket és gyermekeket. Mindezek mellett volt lehetőség lézerharcra, buborékfocira, eurobungeera és virtuális valóság kipróbálására.

A napot gyönyörű tűzijáték koronázta meg. 

A hajnalig tartó szórakozásról pedig DJ Shopy és DJ Joe gondoskodott a II. Négykézkáb Emlékbulin.

Levezetésnek pedig 20-án egy Horgászversennyel zárult az ünneplés.
“Mert hát Bócsa az Bócsa!”

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS