A mítosszá vált 1969-es Woodstock Fesztivál szellemiségét igyekeztek megteremteni 2018. augusztus 17-én az orgoványi Végh Birtokon. A családi kezdeményezésként szerveződött Véghstock zenei fesztivál elsősorban a szabadságról szólt. Az ideérkezők, távol a nagyvilág zajától, a természet közelségében egy teljes napra elengedhették magukat, elmerülve a zene és felszabadult forgatagban. A színes, virágos díszletek, a résztvevők öltözéke a Hair című filmből is megismerhetett hippi hangulatot hozta el a tanyavilágba.

-Hirdetés-

Itt persze drogok nélkül, de volt Orgoványi sör, meg vízipipa, és különleges relaxációs pontok. Lehetőség volt díszeket készíteni, virágkoszorút kötni, valamint pólófestésre, hennafestésre, és mindarra, ami egy fesztivál velejárója. A program helyszínére egy régi katonai Csepel teherautóval történő utazás is egy időutazásos élményt jelentett.

A délutántól hajnalig tartó program, a krisnások felszabadult vidám koncertjével és a lelki ráhangolódást segítő jógával kezdődött, majd széles műfaji változatosságot képviselő zenekarok következtek: CUCUMBER, STONER IN THE FOREST, WING OF MOTHS, SIKETFAJD, OHM MAID és a BARRISON.

A Véghstock természetesen nem versenyezhet a nagy fesztiválokkal, de a környékből és az ország távolabbi részéből is érkezett fiatalok, hangulatában és az élmények tekintetében ugyanolyan jól szórakozhattak az orgoványi tanyavilágban is.

-fg-

MEGOSZTÁS