2018. augusztus 17-én a Csonka SzínkörA 2 is néha sok(k)’ című előadásával kezdődött a XV. Fülöpszállási Falunapok rendezvénysorozata. A sok tapssal és nevetéssel kísért fergeteges vígjáték felszabadult hangulata méltó megnyitása volt a falunapoknak.

-Hirdetés-

Másnap délelőtt a piaccsarnoknál baráti társaságok használták ki az alkalmat egy jó kis bográcsozásra és itt készült a birkapörkölt ebéd is. A gyerekek is birtokba vették az ugráló várat és a körhintát. Az árusok a portékáikat kínálták és megkezdte működését a büfé is. A Kecskeméti Szent László Lions Club egyesület jóvoltából egész nap ingyenes szemvizsgálatra, vércukor és vérnyomásmérésre volt lehetőség.

A délután háromkor kezdődött program során először Gubacsi Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a Fülöpi Csoszogók néptáncbemutatója következett. A gyerekek elmélyült figyelemmel követték Fülöp József bábművész előadásában Vitéz László kalandjait. Alexander bűvész nemcsak a trükkjeivel, hanem lufihajtogatással is szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Újvári Marika és fia népdalokkal és operett slágerekkel teremtett jó hangulatot a piaccsarnok körül.

Ezután a figyelem a Kossuth Lajos utcára tevődött át, ahol Palatinus Attila stuntrider motoros bemutatója ejtette ámulatba a falunapra látogatókat. Másik különleges program a sportpályán várta az érdeklődőket, a Gemenc Hőlégballon SE bemutatóján. Már a háromezer köbméteres kupola felfújása és felemelkedése is impozáns látványt nyújtott, de a bátrabbak ki is próbálhatták a függeszkedést (liftezést).

Az est hátralévő részében a színpadon a Bitangolók együttese, Hevesi Tamás, majd Kothencz Lajos szórakoztatta a falunap vendégeit. A mintegy félórás tűzijátékot követő utcabállal zárultak a szórakoztató programok.

A falunaphoz köthető esemény még, a vasárnapi új kenyér hálaadó istentisztelet alkalmával, a templom és orgonája történetéről szóló kiadvány bemutatása. A mostani falunapi rendezvény nemcsak a szórakoztatásról szólt, hanem a falu lakosságának közösséggé kovácsolásáról is, hiszen, – mint ahogy a polgármester fogalmazott -, csak teljes összefogással lehet pezsgő közösségi életet teremteni és Fülöpszállást fejleszteni. Teszik ezt azért is, hogy 2024-ben méltóképpen ünnepelhessék a falu alapításának 900. évfordulóját.

-fg-

MEGOSZTÁS