Az egészséges táplálás kihangsúlyozása érdekében 1992-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) augusztus 1-ét nyilvánította az anyatejes táplálás világnapjává, ezt követően pedig a hónap első hetét a Szoptatás Hetévé nevezte ki – Magyarország 1993-ban csatlakozott a kezdeményezéshez.

-Hirdetés-

Ehhez kapcsolódóan már hagyomány, hogy augusztus hónapban megrendezik Kecelen az Anyatejes táplálás napját. Erre augusztus 24-én került sor. A város védőnőinek szervezésében a Városi Múzeum adott otthont a kis ünnepségnek, ahol évről-évre egyre több kismama vesz részt kisgyermekével együtt a tanácsadással, beszélgetéssel és kis műsorral egybekötött rendezvényen.

Gruberné Kirschner Erika védőnő köszöntötte a megjelenteket. Az eseményre nem csak a szoptatós kismamákat várták, hanem eljöhetett bárki, aki szívesen eltöltött egy kis időt vidám hangulatban, jó közösségben. A családokon kívül eljöttek a nyugdíjas védőnők, a gyermekorvos, a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai, Haszilló Ferenc polgármester családjával együtt vett részt a délelőttön.Gruber Noémi énekével színesítette a műsort, majd Béleczkiné Kapitány Anett mesélt saját tapasztalatairól, élményeiről a témával kapcsolatban.  Árvai Enikő védőnő mondott néhány kedves szót az anyatejes táplálás fontosságáról, az anya-gyermek kapcsolat és a minőségi együtt töltött idő jelentőségéről. A védőnők kis ajándékkal lepték meg a vendégeket. Termékbemutató is gazdagította a programot.

A jókedvű délelőtt zárásaként Vadai Henrietta zenés ringató foglalkozást tartott anyukák és gyermekek nagy örömére.

A műsorhoz és a vendéglátáshoz sokan hozzájárultak: az önkormányzat, intézmények, vállalkozók, magánszemélyek.

Varga Eszter 

MEGOSZTÁS