Harmincnégy évvel ezelőtt 1984-ben, majd huszonöt év múlva 2009-ben Herczeg Imre önkormányzati képviselő, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökének kezdeményezésére hazahívták vendégségbe a Kecelről elszármazottakat. Sokan akkor is örömmel fogadták a meghívást. Most 2018-ban a településünkről elszármazott orvosokat, gyógyszerészeket hívták, látogassanak el szülőhelyükre, valamikori lakóhelyükre, Kecelre.

-Hirdetés-

Az önkormányzat támogatásával létrejövő találkozóra hatvanhét meghívót kézbesített a posta, többek közt Amerikába, Ausztriába, Svájcba, Németországba, Angliába is. Szinte 90%-os volt a részvételre jelentkezés. Néhányan más elfoglaltság-,  esetleg a távolság miatt nem tudtak eljönni. Az augusztus 25-i napra ötvenketten jöttek el.

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagytermében a szervező, Herczeg Imre köszöntötte a hazalátogató és a helybeli orvosokat, gyógyszerészeket és hozzátartozóikat.

Haszilló Ferenc polgármester üdvözlő beszédében az évek alatt történt változásokról beszélt és a mostani várost mutatta be.

Fitó Ica igazi keceli különlegességgel, saját versével, írásával kedveskedett a vendégeknek.

Herczeg Imre Kecel gazdasági életéről, jelenlegi helyzetéről tájékoztatta röviden a meghívottakat, majd a hazalátogatók meséltek saját életük alakulásáról.

Az összejövetel ideje alatt Varga Eszter Kecelt bemutató fotóiból készült diavetítésen keresztül ismerkedhettek a vendégek a várossal és a helyi Minda borászat különféle finom borait kóstolhatták.

Közös ünnepi ebéd zárta a rendezvényt. Utána szabad programként, aki akart a Pintér Művek Hadtörténeti parkjába látogathatott el a tulajdonos felajánlásaként.

Varga Eszter

MEGOSZTÁS