Augusztust írunk, lassan itt a nyári szünet vége. Az új tanév mindig sok izgalommal, talán egy kis aggódással is jár. Csengőd Község Önkormányzata a 2018/2019-es tanévben is ingyenes tanszercsomaggal kívánta segíteni az általános iskolájukba beíratott gyermekek iskolakezdését.

-Hirdetés-

A tanszercsomag kiosztására a tankönyvcsomag átvételével egyidejűleg 2018. augusztus 27-én került sor, melynek kiosztásában a Csengődi Polgármesteri Hivatal segédkezett. A település jegyzőjét, dr. Boldoczki Krisztinát kérdeztem a kezdeményezésről.

-Mióta támogatja önkormányzatuk a tanévkezdést ily módon?
-Csengőd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) 2016. évben alkotta meg a gyermekvédelmi ellátásokról szóló 15/2016. (VIII.5.) önkormányzati rendeletét, amely szabályozza, hogy Csengőd Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) az oktatási tanévkezdéssel járó anyagi terhek enyhítésére évi egyszeri alkalommal iskolakezdési támogatást nyújt a KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolája közoktatási intézményben tanulók szülőinek vagy törvényes képviselőinek.

2016. évtől kezdve a Képviselő-testület minden évben határozattal dönt, a támogatás adott évi összegéről.

Az idei évben 810 000.- Ft-ot tud az önkormányzat erre a célra fordítani.

-Ki volt az ötletgazda?
Lajter Ferenc polgármester úr terjesztette a Képviselő-testület elé a rendelet-tervezetet, melynek célja az volt, hogy az Önkormányzat a szülőknek, törvényes képviselőknek segítséget nyújtson az iskolakezdéshez.

-Hány gyermeket, kiket érint?
-A KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolája tanulóinak jár az iskolakezdési támogatás. A 2018/2019-es tanévet 147 tanulóval kezdjük meg.

-Mit tartalmaz a tanszercsomag?
-Az osztályonkénti tanszercsomag a KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolája által megküldött tanszereket tartalmazza, mint például: ceruza, füzet, írólap, rajzlap, gyurma, festék, ecset,…stb.

-A gyerekek mikortól vehetik használatba ezeket az eszközöket, mikor lesz a tanévnyitó?
-KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájában a tanévnyitó 2018. szeptember 3-án 8:00 órakor lesz.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS