2018. augusztus 29-én hétköznap a A Magyar Kupa harmadik fordulójában, Kalocsa-Akasztó csapata mérkőzött meg egymással, mely mérkőzésre sok néző látogatott ki, szép számban érkeztek még Kalocsáról is. 

-Hirdetés-

A mérkőzés a 12. percben egy hazai ziccerrel indult, de Kerekes élesen végül fölé lőtte a labdát. A 19. percben a középpályán veszítettek labdát a hazaiak, majd Salaczot ugratták ki a vendégek, aki higgadtan a hazai kapuba lőtt, 0-1. A 30. percben a hazai tizenhatos vonalánál adogatták a labdát a kalocsaiak, mely után Dostyicza lőtt a hálóba, 0-2.

A második játékrész első percében egy remek beadás után Lázár Zsolt a bal kapufára fejelte a lasztit, majd az 52. percben az akasztói védők ügyetlenkedtek hátul, ennek következtében szabadrúgást kapott a Kalocsa. A megítélt pontrúgást balról Dostyicza könyörtelenül beverte a hazai kapuba, Némethnek esélye sem volt, 0-3.

Ezt követően egy gyanús tizenegyes szituáció után a vendég tizenhatoson belül Lázár Zsolt került földre, de a játékvezető sípja néma maradt. A 63. percben Lázár gólját les gyanánt érvénytelenítette a bíró. A 67. percben újabb gólt sikerült összehozni az akasztóiaknak Rákóczi ügyetlenkedett saját térfelén, majd Salacz megszerezte tőle a labdát és szépen lőtt a hálóba, 0-4. A 70. percben aztán egy Lázár Zsolt elleni szabálytalanság után a spori befújta a büntetőt a hazaiaknak. Maga a sértett higgadtan értékesítette a 11-est, 1-4. 

A 74. percben egy vendég szöglet után, Pandúr lövésénél védett nagyot Németh. A 90. percben Csoba nagyszerű labdája után Palla szerzett szépségdíjas találatot, 2-4. A 93. percben Szabó Zsolt szöglete, majd Kudron fejese után a vendég kapuban landolt a laszti, 3-4. A 94. percben Németh Zsolt lábáról a középpálya környékén Mátyás elcsente a labdát, mely mehetett az üres kapura, amiből természetesen gól lett, 3-5.

A Kalocsa könyörtelenül használta ki a hazaiak hibáit. A sok védelmi hibával játszó akasztóiak ennek ellenére is szoros meccset játszottak a Kalocsával. A főtáblára így a Kalocsa jutott.

B.D. 

MEGOSZTÁS