Immáron 11. éve került sor a nagy találkozásra a NYUPPOK (Nyugdíjas Polgármesterek Klubja)  keretein belül, amelyet a tázlári lakos Horváth János egykori tanácselnök helyettes és Eifert Ferenc Bócsa volt polgármestere együttes erővel szerveztek meg augusztus 29-én, ezúttal Tázláron a Művelődési házban.

-Hirdetés-

Nemcsak a közelebbi, a környező megyékből is jelen voltak a régi polgármesterek és tanácselnökök.  Végig a Duna vonalán le a Jugoszláv határig, Csongrád-megyéből, illetve Kecskemétről és környékéről. A 40 fős klubból 29-en vettek részt az eseményen, név szerint: Balázs Istvánné, Barkóczi Ferenc, Berkecz László, Csányi Mihály, Dr. Balogh László, Dr, Ferenczi István, Eifert Ferenc, Endre Imre , Fekete József, Füri Bálint, Galgóczi Vincze, Horváth János , Kiss György, Kiss Károly, Kiss- Csepregi Ákos, Lengyelné L. veronika, Matos Attila, Németh Vendel, Papp József, Sághiné Hajdú Márta, Sántha Ferenc, Takács Jánosné, Tóth Jenő, Winter Istvánné, Zaka László, Ott József, Losoncziné Julianna, Cseh Szakál Sándor, Burányi László és Bán Róbert.

Bán Róbert Tázlár jelenlegi polgármestere köszöntötte az idősebb kollégákat. Elmesélte, hogy 1750 fő körül mozog Tázlár lakossága, az elmúlt 3 évben 20 feletti a születések száma évente. Az elmúlt években 30-40 eladó ingatlan volt a községben, jelenleg ez a szám 8 alá csökkent. Pályáznak különféle felújításokra, fejlesztésekre, emellett próbálják a községet is, illetve programkínálatukat is színesíteni. November 10-én kerül sor a Kiskun tor eseményre, melyen idén először rendeznek meg Tázláron. Ezúton is sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Eifert Ferenc is szólt pár szót a jelenlevőkhöz, majd János bácsi is mondott néhány gondolatot. Végül, de nem utolsó sorban Berkecz László a NYUPPOK elnöke is kifejtette gondolatait.

Ezt követően megebédeltek majd késő délutánig beszélgettek.

A rendezvényről senki sem ment haza üres kézzel, hiszen a házigazda mindenki kapott egy dedikált példányt  “Tázlár Község Története 1947-2017” című könyvből, melyet János bácsi saját maga írt.

A jó hangulatról Orcsik József gondoskodott.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS