Az időjárás is ragaszkodik eme szent naphoz, hiszen szeptember lévén esik az eső és dörög az ég, ezt leszámítva a gyermekek többsége nagyon várja már a suli kezdetét. Van aki ezért mert, szeret tanulni,  van olyan is, aki csak a barátok miatt, vagy éppen mindkettő miatt.

-Hirdetés-

Izgatottság, láz járja át a tanárokat  és szülőket is egyaránt, hiszen kezdődik az iskola. Az előtte levő napok vásárlással, futkorászással telnek, mert nagyon sok minden kell egy gyermeknek az iskolába.  Kinőtt ruhák cseréje, cipők, tolltartó, táska, füzetek, íróeszközök és még sorolhatnánk. Van kapkodás ilyenkor bőven, vajon mindent beszereztünk ami kell, vagy majd mindez csak útközben derül ki?

A község és a tanárok nagy örömére, a tanévet 24 kisiskolás kezdte meg, ami azért is nagy boldogság, mert már rég nem indítottak osztályt ekkora létszámmal. Még csak az első nap az iskolában, de az első évfolyamosok már most alig várják a “naggyá” váljanak.  Igen, ez már bizony nem az óvoda, ez az iskola, melyben nagyon figyelmesnek, türelmesnek kell lenni, egy helyben kell ülni naponta többször 45 percig. Természetesen az első hetek még a játékról, az ismerkedésről szólnak és majd csak később a tanulásról. A szülők ilyenkor eszmélnek fel, hogy te jó ég a gyermekem iskolás lett. El kell engedniük a kicsik kezét, melynek irányítását többnyire a tanítók veszik át.

A  2018/19-es tanévet szeptember 1-jén nyitották meg Tázláron, a római katolikus templomban.

A legkisebbek ünnepélyes bevonulása a borostyánkapu alatt, melyet az iskola legidősebb diákjai tartottak a magasba, nagyon szép és megható pillanata volt az eseménynek. Majd Czele József iskolalelkész köszöntötte az iskola apraját, nagyját. A prédikációt követően pedig az elsősök fogadalma következett, melyben ígéretet tettek arra, hogy szüleik engedelmes gyermekei, az iskola hűséges, jó tanulói lesznek, majd egy iskolai jelvényt kaptak a 8. osztályos tanulóktól, tulajdonképpen így váltak ők a II. János Pál Katolikus Általànos Iskola teljes jogú tagjaivá. Az ünnepi szentmise záró részében az iskola igazgatója, Papné Csipak Andrea kedves szavakkal köszöntötte a régi -új diákokat, szüleiket és a tanárokat. Szólt fontosabb elvárásokról, beszédében bátorította a gyermekeket és szüleiket az új kihívások leküzdésére. A szentmise végén József atya és a protestáns lelkészek megáldották a gyermekeket és táskáikat .

Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni azt amit csinál, és megtalálja azt a munkát amelyet szeretni fog. ”

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS