A Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola 2018. szeptember 2-án tartotta évnyitó ünnepségét.

-Hirdetés-

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm tanévnyitónk minden részvevőjét:
Takácsné Stalter Judit polgármester asszonyt,
Schuszter Istvánné-t, a fenntartó Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét,
a megjelent képviselő Hölgyeket és Urakat,
az egyházak képviselőit, valamennyi meghívott vendéget, a kedves szülőket, kollégáimat és természetesen iskolánk minden tanulóját!

BECSENGETTEK, kezdődik egy újabb tanév. Szívem szerint mindenkihez, egyenként szólnék, küldenék egy biztató mosolyt, egy kézszorítást, diákjainknak, szülőknek és a kollégáimnak egyaránt, hogy elhiggyék, megértem és átérzem a bennük kavargó gondolatokat: vége a nyárnak, iskolás lett a gyerek, már megint suli, tanulás, új kihívások. – kezdte megnyitó beszédét Adocsné Lei Mónika iskolaigazgató.

Ezután az elsősökhöz intézte kedves szavait: „Sok izgalmas dolog vár rátok, hiszen tanító nénitek Magdi néni , bevezet benneteket az olvasás a számok és betűk birodalmába.”

Egy kis műsorral készültek az elsősök és a bátor, ügyes gyerekek  versekkel köszöntötték az iskolát. A nyolcadikos diákoktól ajándékot kaptak az olvasást segítő varázs-szemet és egy színes emléklapot, amit örömmel forgattak.

Az igazgatónő a többi évfolyam diákjaihoz is szólt és röviden ismertette az új tantervet, melyet 167 beiratkozott diákkal kezdenek el.

Rengeteg tennivalónk lesz. Kérlek benneteket, hogy az iskolába ne csak valahogy-akárhogy legyetek, hanem legyetek „jelen”! Teljes valótokkal, figyelmetekkel és önfegyelmetekkel.
Új tanév kezdődik új feladatokkal, és reméljük, új örömökkel is. Egy csónakban ülünk, egy partot látunk, így egyetlen dolgot tehetünk csupán: megtanuljuk élvezni az utazást!

Sok mosolyt, s jó utat mindenkinek!

Ezzel a 2018/2019-es tanévet megnyitom! -zárta beszédét Andocsné Lei Mónika iskolaigazgató.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS