Kecelen a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában és Óvodában szeptember elsején, mint az ország minden tanintézetében elkezdődött a 2018-2019-es tanév. Idén összesen 560 tanuló ül majd iskolapadba, ebből 72 fő az új kis elsős. Szeptember harmadikán 8 órakor a Városi Sportcsarnokban a szentmisével és az ünnepélyes tanévnyitóval indult az első nap. A Veni Sancte szentmisén, melyet az iskola lelki vezetője Tápai Péter káplán mutatott be, a Szentlélek segítségét kérték a pedagógusok, tanulók munkájához.

-Hirdetés-

Az eseményen meghitt hangulatot teremtett dalaival az iskola énekkara Illésné Márin Éva vezetésével, Csiszér László gitárjátékával szolgáltatott zenei kíséretet hozzá.

Berger József iskolaigazgató köszöntötte a diákokat, pedagógusokat, szülőket, megvalósítandó terveikről beszélt: nemsokára befejeződik a teljes belső nyílászáró csere a piros iskolában valamint az engedélyeztetés utolsó mozzanatainál tart a kék iskola mellé épülő ebédlő építésének megkezdése. Az információk után biztató szavakkal megnyitotta a tanévet.

A 2. a. osztályosok színes, zenés, vakációt idéző műsorral készültek az alkalomra.

Az új elsősök fogadalmat tettek a szorgalmas tanulásra, kitartó munkára, és a fogadalmat igazoló emléklapot kaptak. A káplán atya megáldotta az iskolatáskákat. A Himnusz elhangzása után az iskola elvonuló zászlója előtt tisztelegtek a jelenlévők.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS