Az Orgoványi Falunap keretében került sor 2018. szeptember 1-jén az Orgoványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület felújított és bővített szertárának ünnepélyes átadására. A mintegy két évig tartó munkálatok eredményeképp megújult létesítmény, két szerállással biztosítja a géppark és a technikai eszközök kulturált elhelyezését.

-Hirdetés-

Az avatáson Gál Szilvia polgármester köszönetet mondott az önkéntes tűzoltóknak a kitartó munkájukért és mindazoknak, akik segítették a beruházás megvalósítását. Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, az orgoványi közösség erejének és a helyi tűzvédelmi biztonság megerősödése ünnepének nevezte a felújított szertár átadását. Berki Molli, ifjú tűzoltó verse és a Lakiteleki Tűzoltózenekar játéka tette még bensőségesebbé az esemény hangulatát. Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, az emberek biztonság utáni vágya teljesüléseként jellemezte a tűzoltóépület megújítását. A jelképes avatást követően Dr. Czár János plébános szentelte meg és Prózsa István lelkész áldotta meg a felújított szertárat.

Az ünnepélyes átadáson jelen voltak a környező települések önkéntes tűzoltóinak képviselői is.

Az Orgoványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (OTE) 2012-es megalapítását követő kitartó munka és gyakorlás eredményeképp, 2016. január 1. napjától lett a megye első önálló beavatkozási jogosultsággal rendelkező önkéntes tűzoltó egysége. Orgovány viszonylag messze helyezkedik el minden hivatásos tűzoltó csapattól, így 2016 januárjától mintegy 100 négyzetkilométernyi területen, 4000 ember biztonságáról gondoskodnak önállóan. Ezen felül, a tűzoltó egységek közötti együttműködés keretében, szükség esetén, a szomszédos településeknek is nyújthatnak segítséget.
A kiskőrösi járás tűzoltó egységeinek díszlokációját figyelembe véve az északi területen nincs tűzoltó egység. Fülöpszállás, Izsák és Soltszentimre a Szabadszállás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (ÖTP) működési területéhez tartozik. Jó tudni, hogy a közelben azért az Orgoványi OTE is tud segíteni, ha nagy baj van… +3670 603 7345

 

-fg- 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS