Császártöltésen 2018. szeptember 11-én ünnepélyesen átadásra került a felújított orvosi rendelő. Ebből az alkalomból Kosztolányi Dezső: A doktor bácsi című versét is halhatták a gyerekek előadásában.

-Hirdetés-

40 millió forintból, egy TOP-os pályázatnak (TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00009) köszönhetően valósult meg az orvosi rendelő felújítása. Az épületben felújításra került az elektromos hálózat, a vízvezeték rendszer, teljesen új nyílászárók kerültek beszerelésre, új festést kapott kívül és belül az épület, a belső felújítás során a recepciók és az összes helység megújult, továbbá teljesen új bútorzatot is kaptak a rendelők és a védőnői szolgálat.

Az átadás kis műsorral indult, melyben közreműködtek a császártöltési első osztályos tanulók, köszöntőt mondott Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Takácsné Stalter Judit polgármester asszony.

Császártöltés mintegy 400 millió Ft TOP-os pályázati forrásban részesülhet. A rendelő felújítás az első lépések között szerepelt, hamarosan a többi projekt is elindul és várhatóak még fejlesztések a településen.

Ezúttal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-4.1.1-15.BK1-2016-00009 keretén belül az orvosi rendelő került felújításra, mely munkálatok 2018. március 5-én hétfőn kezdődtek meg.

A projekt keretében a Keceli utca 5. szám alatti ingatlan földszintjén működő egészségügyi ellátások fejlesztése valósult meg, ami az I. és II. számú felnőtt és gyermek háziorvosi, iskola-orvosi, fogorvosi és területi védőnői ellátást foglalja magába.

A méhnyakrák szűréshez szükséges eszközök beszerzésével bővült a végezhető szűrővizsgálatok köre. Emellett  mobileszközként egy új defibrillátor is beszerzésre került.

A projekt keretében tervezett egészségügyi infrastrukturális fejlesztés hozzájárul a település lakosságának magasabb színvonalon történő ellátásához, ezáltal a munkaképesség fenntartásához és az életminőség javításához.

A felújított rendelő méltó körülményeket nyújt minden Császártöltésen élő ember számára és a mozgásukban korlátozottak is biztonságosan közlekedhetnek.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (132 db kép)
MEGOSZTÁS