A Bokréta Ünnep az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani. A hagyományok szerint, ilyenkor az épület legmagasabb pontjára bokréta csokrot helyeznek el úgy, mint szeptember 12-én Kaskantyún is a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltsége és a „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény EFOP-2.2.2-17-2017-0016 azonosítószámú pályázatának bokréta ünnepségén. Az 1990 óta működő intézmény, újító szellemű munkát végzett a szenvedélybeteg ellátás területén. A szenvedélybetegek rehabilitációja érdekében mindvégig nagy hangsúlyt helyeztek és helyeznek a foglalkoztatásra.

-Hirdetés-

Font Sándor országgyűlési képviselő ünnepi beszédében elmondta, hogy ezen pályázat megvalósításával is úttörő szerepet vállal az intézmény. A munkát nehéznek látja, mert nincs előtte példa, hogy mások hogyan csinálták. Méltó életkörülmény és a hétköznapi élethez testhezállóbb környezet kialakítása a cél az itt bentlakó emberek számára. Bízik abban, hogy a társadalmi integráció sikeres lesz. Font Sándor azt is elmondta, hogy a pályázat lehetővé teszi a korszerű szolgáltatási forma kialakítását. A felépülő 5 db 12 fős ház nagy változást hoz az intézmény életébe, a változás nem egyszerű, hiszen új helyzetek elé állít mindenkit. A székhelyen új foglalkoztató épület is épül. A pályázatnak fontos része a lakhatáshoz, nappali ellátáshoz és foglalkoztatáshoz szükséges eszközök és gépjármű beszerzésre, amelynek előkészítése jelenleg folyamatban van. Egy új útra léptünk ezzel a pályázattal és bizonytalan a végeredménye. A nagy kihívás éppen az, hogy példamutató lehet a jövőre nézve-hangsúlyozta Font Sándor.

Az intézmény lakói és munkatárasai egy interaktív műsorral mutatták be, hogyan változik meg életük a pályázat megvalósításával, bevonva a megjelent vendégeket is.

Ezt követően bokrétát kötöttek, melyre egy-egy szalagot helyezett el:

Font Sándor országgyűlési képviselő
Kovács Ernő kormánymegbízott – Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 
Rideg László elnök – Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 
Újházi Zsolt polgármester – Kaskantyú Község Önkormányzata
Fábián Sándor polgármester – Tabdi Község Önkormányzata 
Ernő atya – Róma Katolikus Egyházközség Kaskantyú 
Major József ügyvezető -HUN-BAU Holding Kft.
Kovács Attila – Kőrös Házépítő Kft.
Györgyi Károly ügyvezető – ÉPINBER Kft.
Tóth Péter – Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Szabolcsi Viktor – Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft.
Palásti Viktor intézményvezető – Harmónia Integrált Szociális Intézmény 
Dr. Tóth Mária BKMK igazgató – Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 

A bokrétát végezetül Kovács Attila a Kőrös-Házépítő Kft. képviselője helyezte el a ház legmagasabb pontjára.

B.M.
Köszönjük a fotókat Varga Gyulának! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS