2018. szeptember 13-án a kora reggeli órákban 46 tázlári felső tagozatos diákkal és 6 pedagógussal indult útjára a vonat a soltvadkerti állomásról.

-Hirdetés-

Az úti cél Budapest volt, azon belül is a Budapest Sportaréna, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítvány a 25. születésnapját ünnepelte. A műsor házigazdája Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes szeretetével, humorával minden jelenlévőnek a szívébe lopta magát. Mesélt azokról a gyerekekről /2135 fő/, akik otthonaik gondozásában állnak, a mindennapok nehézségeiről, az önkéntesek odaadó szeretetéről, az emberi esendőségről, az isteni gondviselésről, a reményről és az összefogásról. Ő egy olyan ember, aki méltán válhat példaképpé mindannyiunk számára. Az előadás fényét emelte a Nem Adom Fel együttes szívhez szóló zenéje, dr. Fábry Kornél atya és Vecsei H. Miklós színész beszéde. Az előadásról – lelkünkben mély nyomokkal távozva – a Magyar Természettudományi Múzeumba látogattunk el. A kiállítások révén nemcsak a Kárpát-medence, hanem az egész Föld élővilágával megismerkedhettünk. A délutánt a Grund játszótéren zártuk.

A hazafelé vezető út – a fáradtság ellenére – énekszótól és harsány nevetéstől volt hangos.

Mindeközben az alsó tagozatosok sem tétlenkedtek – persze tanulás helyett – izgalmas, sportos programokat terveztek maguknak osztályonként.

Az elsősök állomásról állomásra haladva játékos, ügyességi feladatokat oldottak meg a faluban. Úti cél a Baptista Imaház játszótere volt, ahol kedvükre mozoghattak a legkisebbek. A másodikosok csettegővel közelítették meg a falu határában lévő Tartós szegfű tanösvényt, ahol a természetben kirándultak. A harmadikosok erőt próbáló első biciklitúrájukon vettek részt, melynek során megtekintették az osztályba járó gyerekek otthonait is. A negyedikesek is eleget tettek a mindennapos testnevelés előírásainak: a Kerekerdő Kalandparkba látogattak Kerekegyházára, ahol mindenki bizonyíthatta bátorságát, edzettségét a kötélpályákon.

Mindenki számára tartalmas, mozgalmas és közösségépítő nap volt…

Hálásak vagyunk a nap áldásaiért!

 

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS