2013-ban közfoglalkoztatási programot indítottak Tabdin is, mivel nagyon magas volt a munkanélküliek száma. A falunak voltak parlagon heverő földterületei, amelyeket felhasználtak erre a célra, hiszen azokat lekerítették, kutat fúrtak rá és az áramot is bekötötték, így megkezdődhetett a termelés.

-Hirdetés-

A munkaterületre vittek egy lakókocsit, ami arra a célra szolgál, hogy az ott dolgozóknak legyen biztosítva egy hely, ahová leülhetnek pihenni és árnyékba is húzódhatnak ott.

A területeken számtalan finomságot termesztenek évről évre: paprikát, sárgarépát, hagymát, krumplit… stb., amiket az asszonyok tartanak rendben, majd a megérett zöldségeket eladásra, konyhára és szociális alapon, vagyis rászorulók között osztja szét az önkormányzat.

Az falubeli fiatalok árusították közmunkaprogram keretében a terményeket, így ők is egy kis zsebpénzhez juthattak. Az eladott áruból szerzett pénzt visszaforgatták, melyből aztán lett a zöldségek felett fólia, amiben már egy éve csak paprikát termesztenek.

Ezzel szemben jövőre már új alapokhoz kell nyúlni, mivel a dolgozók létszáma nagymértékben lecsökkent. A program túlnőtte magát, ami nem baj, hiszen pont ez volt a cél, hogy segítse az ott dolgozók visszaintegrálását a munkaerőpiacra. Reméljük ez a tendencia továbbra is jellemző lesz településünkön.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS