Országos videó pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár általános iskola felső tagozatosoknak, középiskolásoknak és felsőoktatási hallgatóknak – mondta Borbély László, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.

-Hirdetés-

Hozzátette: a program célja, hogy a pénzügyekben sokkal járatosabbak legyenek a fiatalok is. Ennek érdekében egy Mesterecset pályázatot hirdetett a Magyar Államkincstár, amiben rajzokat és festményeket lehetett az általános iskolásoknak beküldeni… A fiatalokat a mai napra a videózás nagyon érdekli, sőt a jövőben jobban is fogja érdekelni, mint a sima rajzolás és ezért szeretnénk nyitni feléjük, hogy ilyen módon is ki tudják fejezni magukat. Azon gondolkodjanak, hogy hogyan lehet állampapírt venni, illetve hogyan kell megtakarítani és takarékoskodni és miért fontos ez.

Általános iskolások, felső tagozatos tanulók (5-8. osztály)

Téma: A megtakarítás! Mondd meg a tuti spórolós tippet! Egyáltalán létezik ilyen? Játszik még a malacpersely? Szavalj, énekelj, rappelj vagy egyszerűen csak mondd el, hogy mit jelent számodra a takarékoskodás!

Középiskolások (9-12. osztály)

Téma: Szerinted miért fontos, hogy a pénzügyekben otthon légy? Hogyan lehetne diáktársaid körében is népszerűvé tenni a pénzügyi jártasságot?

Felsőoktatási hallgatók (nappali tagozatos egyetemisták, főiskolások)

Téma: A pénzen kívül mi minden tenné számodra vonzóvá az állampapír-vásárlást? Hogyan érvelnél barátaid körében az állampapír-vásárlás mellett?

Elvárások:

Maximum két perc hosszúságú élő (egy vagy többszereplős) videók készítését várják a pályázóktól. A lényeg számukra a tartalom, tehát nem feltétlenül a felvétel minősége, hanem az ötlet. Nagyon várják ezeket az ötleteket, hiszen ha jó ötletek érkeznek be, azokat tartósan majd meglehet tekinteni a Magyar Állam Kincstár honlapján is.

Díjak:

Mind a három korosztályban 150.000 Ft az első, 100.000 Ft a második és 50.000 Ft a harmadik díj. Üdülési utalványt, illetve ajándékvásárlási utalványokat lehet ezekben az értékekben nyerni, tehát érdemes jelentkezni a pályázatra.

Bővebb információ a videó pályázat részleteiről a pályázat honlapján a www.mestervideo-palyazat.hu -n olvasható.

MEGOSZTÁS