A keceli Tanodának a város Művelődési Háza adja a helyszínt már több éve a segítőkész tanárnőknek, és a vegyes korosztályú hátrányos helyzetű gyerekeknek. A tanárnők, -akik együttműködve időt és energiát nem sajnálva minden szerdán és pénteken órákat töltenek el velük- a kiskőrösi Evangélikus Gimnáziumból járnak át Kecelre. Segítenek nekik a házi feladatban, színes programokat visznek a délutánjaikba, amiket egyébként nem tehetnének meg.

-Hirdetés-

Bartháné Szalai Ildikó, Dulai Csilla, Horváth Kinga és Tangerdi- Flaisz Réka tanárnők mellett a diákok is szívesen besegítenek. Ez lehetőséget nyújt nekik a kötelező 50 közösségi óra beteljesítésére is. A segítőkész gimnazista diákok élvezik a gyerekek tanítását, kipróbálják milyen érzés tanítani, milyen nehézségekkel küzdenek a tanáraik nap, mint nap.

 ,,Nagyon örülök, hogy rendszeresen jönnek velünk a gimis diákok segédkezni. Megtapasztalhatják, hogy az élet nem mindenkinek könnyű, akadnak olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak azt, amit más. Szerintem ezáltal a gyerekek megtanulják értékelni a dolgaikat, életüket, ugyanis mindenki egy kicsit máshogy viszonyul a dolgokhoz, miután meglátogatja a tanodát.“-mondta Bartháné Szalai Ildikó.

Véleménye szerint minden fiatalnak el kellene látogatni a tanodába, és ez jelentős változást hozna a mai tinédzserek értékrendjébe és gondolkozásába.

A gyerekek uzsonnát is kapnak a tanulási segítség mellett, szabadban is töltenek időt, játszótérre mennek, bicikliznek, sőt többször mennek táborozni is a tanárokkal.

34-en járnak felváltva, az 1. osztályosoktól kezdve a 10. osztályos gyermekekig a “napközibe”.

A gyerekek lelkesek a helyzetük ellenére. Életvidámak, és nagyon ügyesek is, képességeik egyáltalán nem gyengék, és sok akaraterő van bennük. Még a legkisebbek is már az idegen nyelvekkel foglalkoznak, az idősebbeknek pedig a nehezebb tantárgyakban kell a segítség, Tanítóik türelmesen szánják rájuk figyelmüket.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS