Rendhagyó módon ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját az akasztói Fürge Ujjak Kézimunka Kör. Kézimunka találkozót szerveztek, melyre kézimunkát szerető és éltető közösségeket hívtak sok szeretettel.

-Hirdetés-

A meghívást elfogadta a szarvasi Gobelin Kézimunka Kör, a solti Kézimunka Kör, a tázlári Kézimunka Klub és a kiskőrösi Szellőrózsa Foltvarró Kör. Közel 60 fő töltött együtt egy kellemes napot.

A rendezvényt Suhajda Antal Polgármester Úr nyitotta meg. Természetesen nem maradhatott el a születésnapi megemlékezés sem. A Vízkereszt Citerazenekar akasztói nótacsokorral kedveskedett a megjelenteknek. A vendég csoportok rövid bemutatkozással és kisebb kiállításokkal engedtek bepillantást a kézimunkázás során keletkezett csodák világába. Ezek csodák, gyönyörű alkotások; keresztszemes, black work, gobelin, szövött gobelin, hímzett, foltvarrott, horgolt, terítők, képek, táskák; papírfonott kosárkák, harisnyavirágok stb.

A nap további részében a csoportok tagjai által tartott bemutatók alkalmával megismerkedhettünk a kézimunkázás egyes fajtáival, mint pl. a szövött gobelin készítésével, gyöngy gobelin készítéssel, horgolással, frivolitás készítés rejtelmeivel. Készültek harisnya virágok, másutt papírfonással ismerkedtek az érdeklődők. A foltvarrók segítségével őszi edényalátét készült az ügyes női kezek nyomán. Bepillantást nyerhettünk gyönyörű hímzések világába, mint pl. a kalotaszegi, jászsági, szűr hímzés stb.

A házigazdák finom ebéddel, süteményekkel látták vendégül a meghívottakat.

Délután folyamán a csoportok látogatást tettek a nemrégiben átadott Piripara Alkotóházban és a Kézműves házban.

Tartalmasan eltöltött nap után sok-sok élménnyel, új barátságokkal gazdagodva búcsúztak el a vendégektől a házigazdák.

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS