A hűvösre fordult szeles idő és az időnkénti csepergő eső sem szegte kedvét annak a több mint ezer embernek, akik részt vettek az elmúlt hétvégén, szeptember 22-én szombaton tartott szüreti felvonuláson és az azt követő bálon Bócsán.

-Hirdetés-

Tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre a környék települései által is jól ismert és szeretett rendezvény. A reggeli zenés ébresztő után a délelőtti gyülekezőre a hagyományokhoz híven az óvoda melletti kultúrháznál került sor, ahol a szülői munkaközösség fáradhatatlanul, kedves mosollyal és sok finomsággal várta a vendégeket. Érkeztek is szép számmal a nagy gonddal kidíszített lovas fogatok, csettegők, traktorok és egyéb érdekes járművek. Mikor összegyűlt a népes tömeg Kovács Nándor kisbíró szellemes, humoros nyitóverse és Szőke-Tóth Mihály polgármester üdvözlő beszédét követően elkezdődött a nyitótánc. A tánc után a kisbíró invitálására elindult a menet Fischerbócsa felé.

Igazi élmény volt a földes úton megtett rész, melyet jókedvvel, dalolva tettek meg a felvonulók a több kilométeres útvonalat. Megérte, mert a vendéglátók ízletes disznótoros sült kolbásszal, hurkával, fánkkal kínálták az érkezőket.

Az idei évben öt állomás látta vendégül a résztvevőket, érdeklődőket. A szüreti felvonulást Bócsa utcáit bejárva mindegyik megállóban mosolyogva, minden földi jóval várták a vendégeket. Megállva nótáztak és szűnni nem akaró energiával járták a táncot a látogatók.

A menet a Polgármesteri Hivatal előtt a kisbíró kihagyhatatlan humoros, rímekbe szedett híreivel és a zárótánccal ért véget.

A felvonulással még nem ért véget a nap, ugyanis minden további mulatni vágyót vártak a Hungarikum Közösségi Házban megrendezett Szüret-Végző Bálra. Az est folyamán a zenét Kis Gyöngyi és Tasi Tamás szolgáltatta, majd a 23 órakor fellépő sztárvendég Kovács Nóri volt.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS