Egyszerűség, a világ iránti érzékenység, tehetség és alázat. Ez a titok.

-Hirdetés-

D’Jane Silper 1979-ben szegény család gyermekekeként született Brazília Bahia államának, északkeleti részén, Itanhémben. A hölgy művészet iránti érdeklődése fiatalon a mindennapok részévé vált, 1999-ben pedig alkotni kezdett.

A festészet lett a szerelme, de nem a vászant kereste, hanem az őt körülvevő világot. 2013-ban vált igazán ismertté, amikor házfalat kezdett festeni, beleálmodva a természet szépségeit, kertet, virágokat, madarakat. Az egy állami cég asszisztenseként dolgozó D’Jane Silper aztán saját, egyszerű portájának utcai frontját varázsolta újjá, és ennek a Facebookon közzétett fotóival – a zongorát idéző járdával az élen – világhírűvé vált.

Ilyen volt

Ilyen lett

A valóban szívmelengető látvány hatására nem csupán Brazíliából, hanem a világ számos országából – így Oroszországból, Kínából, Portugáliából, Franciaországból, Törökországból, Japánból és Németországból – is nagy érdeklődés kísérte az alkotást, melyet százezrek néztek meg a közösségi portálon.

A brazil hölgy művészetét kritikusok úgy jellemezték, hogy abban az egyszerűség, a világ iránti érzékenység, a tehetség az alázattal párosul, melynek köszönhetően méltán szerették meg sokan D’Jane Silper remekét.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

MEGOSZTÁS