A 2013-as indulás óta idén már hatodszorra szervezik meg a PénzSztár versenyt, amelyre október 8-án éjfélig jelentkezhetnek a hazai és a határon túli középiskolások – közölte Kerekes György, a PénzSztár Versenyközpont vezetője az MTI-vel. 

-Hirdetés-

Eddig már több mint 20 ezer diák vett részt ezen a pénzügyi-gazdasági megmérettetésen, a játékos vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezhetnek hazai középiskolákból, illetve határon túli középiskolák magyar anyanyelvű diákjai is alakíthatnak ilyen csapatokat.

A PénzSztár verseny révén a fiatalok olyan pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismeretekkel és gyakorlati készségekkel gyarapíthatják tudásukat, amelyek később a mindennapi életük, a továbbtanulásuk vagy akár a pályaválasztásuk szempontjából is meghatározóak lehetnek. 

A versenyeken különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatok vártak, illetve várnak a csapatokra, melyek megoldásához a pénzügyekkel, a gazdasággal és a vállalkozások működésével kapcsolatos tájékozottságra és gyakorlati készségekre is szükség van.
Forrás: mti.hu

A verseny célja

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Országos Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye egy egyedülálló kezdeményezés a pénzügyi kultúra fejlesztésére, amely átfogja a gazdaság és a pénzvilág minden fontosabb szegmensétkiterjed egész Magyarországra és a határon túli magyarlakta területekre is.

A 2013-ban elindított PénzSztár egy nagyszabású, évente megrendezendő, játékos pénzügyi műveltségi verseny. Elsődleges célja, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt, illetve mérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket. A verseny a diákokon keresztül igyekszik egyúttal a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb hozni a pénzügyi kultúrát és elősegíteni a felnőtt generáció tudatosabb pénzügyi döntéshozatalát.

További információt a pénzsztár hivatalos honlapjáról IDE KATTINTVA megtekinthetik.

MEGOSZTÁS