Az önzőség romba dönti a kapcsolatokat: első számú előidézője a konfliktusoknak, vitáknak, a válásoknak, sőt, még a háborúknak is.

-Hirdetés-

Az önzés nagyon egyszerű úton tör be a kapcsolatainkba: kezdetben, a kapcsolataink épülésének időszakában mindent megteszünk azért, hogy önzetlenek legyünk. Ahogy azonban telik az idő, egyre több és több tör be az egóból. Úgy fest, több energiát fektetünk a kapcsolataink építésére, mint a fenntartásukra.

Ha az önzőség rombolja a kapcsolatokat, az önzetlenségtől növekedni kezdenek. Mit is jelent az önzetlenség? Kevesebb belőlem, több belőled. Hogy hamarabb gondolsz másokra, mint magadra, és az ő szükségüket helyezed a sajátod elé.

Az önzetlenség a legjobbat hozza ki belőlünk. Bizalmat épít a kapcsolatainkban. A te önzetlen viselkedésed másokat is változásra ösztönöz: te ugyanis nem vagy többé ugyanaz az ember, másként kell tehát hozzád fordulniuk. Sokszor láttam már ezt – a legkevésbé szeretetreméltó ember is képes változni, ha kedvesen és önzetlenül fordul felé valaki: amikor azt kapják, amire szükségük van, nem azt, amit érdemelnek. Jó érzés adakozni és egy kicsit önzetlennek lenni ebben a mai világban.

Az iskolában már több évre visszanyúló hagyománya van a terményáldásnak, melynek gondozása és szervezése Gulyás Ágnes hitoktatónak köszönhető. A kertben, gyümölcsösökben termett zöldségeket, gyümölcsöket hozzák el a gyermekek szüleik segítségével, melyből aztán egy csodálatosan szép „oltárt” készítenek. Ez a terményoltár idén a templomban került felállításra, ezért szeptember 28-án reggel az iskola minden tanulója átvonult a templomba, ahol Czele József iskolalelkész megáldotta a terményeket. Az összegyűlt „kincseket a kertekből” idén is felajánlják időseknek, rászoruló családoknak!
Köszönet az adományokért a családoknak!

„Úgy vélem, csakis egyszer élhetjük meg az életet. Ha tehát akad bennem jóság, amit kimutathatok, vagy akad olyan jó cselekedet, amivel megkönnyíthetem bármely embertársam életét, most kell megtennem, nem késlekedhetem vagy feledkezhetem meg erről, hiszen soha többé nem fogok erre járni.” (William Penn)

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS