A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületekre, melynek keretében rendszeresen tart szakmai továbbképzéseket. Szeptember 29-én Kecel Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és Kecel Város Önkormányzati Tűzoltósága adott otthon a képzésnek.

-Hirdetés-

Az értekezletet Gáncsos László tű. alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg. Az alezredes előadásában szólt az aktuális tűzoltó szakmai feladatokról, az önkéntesekre vonatkozó megvalósult fejlődésről a szakfelszerelések és védőeszközök tekintetében, valamint kitért a jövőbeni képesítések, képzettségek tervezetére. Kristóf András, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó szövetség elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a 2019-es évre tervezett rendezvényekről és az azokkal kapcsolatos feladatokról. Ezt követően az őszi és a téli időszakokra jellemző események megelőzősének és felszámolásának feladatairól egyeztettek a résztvevők, valamint a hatékony végrehajtás érdekében, a legitim szakmai működés alapjait szolgáló együttműködési megállapodások tartalmi elemeiről.

Teret kapott a konferencián az egyesületek további szakmai ráképzésének lehetősége, a szakmai versenyek szervezése, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Magyar Tűzoltó Szövetség által közösen kiírt pályázaton elnyert támogatások elszámolása. A rendezvény lehetőséget biztosított a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetségnek is aktuális információk átadására a tagok részére. A képzés konzultációval zárult.

Az eseményről a hivatalos információt Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője biztosította!

V.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS