Könyvtárak-közös tudás-közösségi hozzáférés címmel az Országos Könyvtári Napok eseménysorozata két jelentős eseményhez kapcsolódik. Egyrészt Magyarországon a Családok Éve, másrészt az Európai Bizottság javaslatára 2018 a Kulturális Örökség Európai Éve.

-Hirdetés-

A könyvtárak szakmai szervezete már 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az október eleji napokat. Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte. A kaskantyúi könyvtárban Farkas Emese és a Könyvtári Maci új versekkel, játékokkal várta a gyerekeket október 2-án délelőtt, délután pedig Száz éve történt-Ez a módi! címmel láthattak filmet az érdeklődők.

Október 4-én közös alkotásra várják a családokat, ahol az iniciálé alkotásáról tanulhatnak. Ugyanezen a napon délután 16 órai kezdettel a Könyvtár Moziban a Száz éve történt-Kockakövek címmel, kulturális örökségeink bemutatása lesz előtérben. Október 5-én 14 órától a 12-18 éves korosztályt várják Örökség és emlékezet címmel tartott bemutatóra.

B.M.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS