2006 óta minden évben megrendezésre kerül az Országos Könyvtári Napok eseményei. Sokféle hagyományt követve, de tartalmában az újdonságokra nyitottan kerül sor évről évre a könyvtári szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatára. 2018-ban azt szeretnék elérni, hogy a különböző könyvtártípusok összefogásával, rendhagyó, de tartalmas eseményekkel intézményeinkbe hívogassák a rendszeres könyvtárlátogatókat éppen úgy, mint az eddig még távol maradókat.

-Hirdetés-

Ebben az évben az Országos Könyvtári Napok három jelentős eseményhez kapcsolódik:

  • Egyrészt 2018 Magyarországon a CSALÁDOK ÉVE.
  • Az Európai Bizottság javaslatára 2018. A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG EURÓPAI ÉVE, hogy minél többen fedezzék fel és ismerjék meg Európa kulturális örökségét. Az európai év szlogenje: „Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása”.
  • Ebben az évben éppen negyedszázada, hogy megszületett a Nemzeti Kulturális Alap, amely 25 éve támogatja a hazai kultúra minden területét.

Tabdin a Könyvtárnapokat a Család a természetért Vass Gyula amatőr természetfotós kiállításával kezdték meg, ahol a gyerekek szemügyre vehették a gyönyörű képeket s rájöttek arra, hogy több szemszögből szemügyre vehető a világ. Van, akinek az állatos fotó és van a kinek a természetfotó tetszett.

Második nap a kis óvodások mehettek át a könyvtárba ahol egy csodás mesés történettel várták őket, amit Picard Tünde és Torgyik Tímea adtak elő bábozás keretében. Ez a nap hangos kacajjal töltötte meg a könyvtár, amúgy csendes falait. Nagy sikere volt a történetnek, melyet végül egy tánccal fejeztek be. Majd egy kis játékkal és könyvek megismerésével körítve visszamentek az óvodába.

Utolsó nap kereteiben az iskolásokat várták sok szeretettel egy kis kézműves szakkörre, ahol a családnak csinálhattak egy kis virágos képeslapot. Feladta a gyerekeknek a leckét, de egyikük sem adta fel, hiszen egy kis segítséggel mindenkinek elkészült a csodás ajándéka. Kisebbek és nagyobbak egyaránt ügyeskedtek: vágtak, ragasztottak, rajzoltak használták a kreativitásukat a képeslap elejére minden került.  Kinek vasút kinek szív vagy esetleg virág.

Tabdin így teltek a Könyvtári Napok hangos kacajjal, és kreativitással egybemosva. Tudomásunk szerint elérték a célt, mert délután több gyermek ment vissza édesanyjával egy-egy könyvet kikölcsönözni, ami neki érdekesség vagy esetleg abból olvasva fel az esti mesét.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS