Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét hivatalosan az Idősek világnapjává, mely az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tabdin is megünnepelték őket 2018. október 5-én, amikor is összegyűltek régi ismerősök s jó barátok, a régmúlt szép emlékek  felelevenítésére.

-Hirdetés-

Az ünnepi műsor 11 órakor kezdődött, melyet polgármesterük Fábián Sándor egy köszöntővel nyitott meg. Arról beszélt, hogy mi mindent köszönhetünk az időseknek: tőlük örököltük ezt a települést, tőlük tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással. Mennyi kemény munkával kerestek benne kenyeret, építettek benne hajlékot, melyben felnevelték gyermekeiket, s, hogy igen is szükségünk van nekünk, a fiatalabb generációnak is az útmutatásra, kitartásra a mai nehéz és változó világunkban. Hogy valójában mit köszönhetünk az időseknek? Mindenekelőtt a szülői létüket. Azt, hogy életet adtak nekünk, hogy felneveltek minket, hogy tanítottak és taníttattak minket és hogy jó példát mutattak nekünk.

Mindezek után László Klaudia csodás hangját halhattuk újra, mellyel ismét több ember szemébe is könnyeket csalt. De a meghatódottságot rövidesen kacaj és nevetés váltotta fel, melyet a kis óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt köszönhettünk. A gyerekek aranyos táncokkal üdvözölték a falu időseit. Az óvodások nagyszüleiket egy eszményi kis verssel köszöntötték, melyet óvónénijük Halászné Márta írt.   

“Látjátok nagymamák és nagypapák milyen jók az unokák?
Ünneplőbe vannak, verselnek és táncolnak. 
Minden nagymamának és nagypapának forró csókot adnak.”

Majd a színpadról csókot küldve búcsúztak el.

Újvári Marika és fia, György László folytatta az ünnepséget egy makulátlan zenés műsorral, akik régi, jól ismert nótáikkal dalra fakasztották az idősebb nézőket is, akik a nóták segítségével felidézhették fiatalságukat. A Faluház termét hangos tapsvihar, s remek hangulat töltötte meg.

A műsor után felszolgálták a finom ebédet, melyben Kovács László képviselő és Barna Lajos segédkezett.

Az ilyen alkalmak emlékeztetnek minket arra, hogy tiszteljük az időseket. Köszönjük meg útmutatásukat, bölcsességeiket, intelmeiket, majd hosszú évtizedek érlelte tapasztalataikért, jó szándékú tanácsaikért mondjunk hálát nekik!

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS