Már a nyári diákotthonos találkozón kipróbálták a bócsai szakácsok azt a konyhát, mely pályázati pénzből újult meg a helyi iskolában. Akkor marhapörkölt főtt az edényekben, mégpedig a legmodernebb technológia szerint. Azóta több próbaüzem lement és ősztől már „teljes gőzzel” üzemel a bócsai menza-konyha.

-Hirdetés-

Szeptember 1-jétől 200-210 adag étellel várták az éhes diák-szájakat a nénik. A napi étkezés: tízórai, ebéd és uzsonna. A főzés és az adagolás az országos egészségügyi és étkeztetési szabályok szerint történik. Az adagszám növelhető, akár rendezvényekre is.

Az itt működő eszközök nagyban megkönnyítik a dolgozók munkáját, emellett megfelelnek az új egészségügyi előírásoknak. Mint Tyukász Éva szakács elmondta, a sütő gőzpárolóban zöldség és hús alapú ételek, valamint tésztafélék készülnek. Emellett szükség van a gázzsámolyra és a billenőserpenyős főzőüstre is. És mi kell még? A szokásos kedves mosoly az ételek kiadásakor…

A konyha dolgozói:

Tyukász Éva-szakács, Deli Ferencné Éva-konyhalány, Mucsi Zoltánné Zsuzsa- élelmezésvezető, Rabi Istvánné Klári-konyhalány.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS