A gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet a Világ Gyalogló Nap, amely keretében egész októberben országszerte több mint száz rendezvényen sétálhatnak, túrázhatnak együtt családok, iskolatársak, baráti társaságok. A nemzetközi mozgalmat 1992-ben indították útjára, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába. 

-Hirdetés-

2018. október 19-én hagyományt teremtvén, az idei tanévben is megszervezték a „Világ Gyalogló (hó)nap”-hoz csatlakozva a gyaloglónapi kirándulást Tázláron. Fél kettőkor gyülekeztek a gyerekek, szüleik és a pedagógusok az iskola udvarán. Először Papné Csipak Andrea igazgatónő köszöntötte a résztvevőket, majd Bánné Gulyás Henrietta pedagógus tájékoztatta a megjelenteket az útvonalról, megállókról, programokról.

Helyi polgárőrök segítségével indultak az iskola udvarán megjelentek az első állomásukra, a Templomhegyhez. Ott megtekintették az Árpád-kori templom emlékhelyet. Csoportkép készítése után, folytatták útjukat a falu határában futó földes úton a Lázár-tó felé. Útközben megküzdöttek a szárazság miatt kialakuló óriási „homoktengerrel”, de ez sem szegte kedvüket a beszélgetéstől, nevetéstől.

A túra felénél betértek Szekeres Tibor bácsiék tanyájába, ahol felesége, Márti néni szeretettel várta a kitikkadt csapatot. Szörppel, cukorkával kínálta őket. Kis pihenő után indultak a végállomás felé. Útközben örömmel gyönyörködtek a csodálatosan színes őszi tájban, a felbukkanó erdei állatokban.

Célba érkezés után, az iskola udvarát elérve terülj-terülj asztalka fogadta az éhes vándorokat. Akinek még maradt ereje, kitölthetett egy TOTÓt, amellyel bizonyíthatták, hogy mennyire voltak figyelmesek a túra során.

Nagyon szép időben, nagyszerű hangulatban telt a délután.
A szervezők köszönik a polgárőrségnek, a Szekeres családnak valamint a kollégáknak, hogy segítségükre voltak a program zökkenőmentes lebonyolításában.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS