Ötletének megvalósításához, mint mindig, segítőkre, megvalósítókra talált. A szervezésben, lebonyolításban a Művelődési Ház munkatársai voltak a fő partnerek.

-Hirdetés-

Az elmúlt héten szorgos kezek nyomán elkészült a felajánlott terményekből az aktuális dekoráció a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt, ahol a szombati esemény zajlott.

Szombatra, a város óvodás csoportjai az óvó nénik segítségével, határtalan fantáziával az alkalomhoz illő töklámpásokat készítettek.

Ünnep nem igazi finomságok nélkül. Sült töktől kezdve – amely a Csendes Ősz Idősek Otthonának konyháján sült- volt mindenféle tökös étel, ital. A bőven terített asztal szintén a felajánlók önzetlenségéről tanúskodott.

Kipróbálhatta, aki akarta, hogy színes papírból olló, ragasztó segítségével milyen tökös díszt lehet készíteni.

A szervezők a témához kapcsolódó rajzokat kértek iskolás gyerekektől. A nagyterem egész falát betöltötte a sok igényesen elkészült munka.

Az alsó tagozatos kisiskolások munkái közül 1. helyezett lett Varga Dorka, 2. Rácz Kristóf, 3. Herczeg Jázmin, két különdíjas lett Radva Emma, Kállai Kornél rajza.

Felősök közül: 1. Herczeg Péter József, 2. Kovács Viktória, 3. Kalusi Csilla Izabella, különdíjas Pálinkás Attila és Polgár Petra munkája.

Ha már tökről volt szó, az is kiderült kinek a kertjében termett az idén a legnagyobb tök. A pályázók közül a nyertes Kelemen László, aki 42,70 kg-os tököt hozott, 2. Áman Istváné 37,10 kg-ot nyomott. A harmadik legnagyobbat 33,80 kg-os tököt Nemes Norbert hozta Kiskőrösről.
Legszebb töknek járó különdíjat: Fang Jánosné keceli résztvevő terménye kapta.

A programot gazdagította a kicsi gyerekek és anyukák részére rendezett Ringató foglalkozás, utána a nagyobbaknak a Táncház nyújtott élményt, majd a felnőtteknek következett a nap fénypontja, a Kétszél Színjátszó Kör előadása: Kéri Ferenc: „Lopótök, avagy a Mari nem olyan” című pajzán népi komédiája. Ráhangolódásként keceli írogatók mutatták be a témához kapcsolódó írásaikat.

A délután folyamán is sokan megfordultak a programokon, még osztrák látogatók is voltak, a sokaság viszont az előadásra töltötte meg a nagytermet. A mai előadásra nem is fért be mindenki, aki látni akarta, úgy, hogy vasárnap is megismétlik.

Keceli, Imrehegyi borászatok, a Köz Klub és az Együtt Kecelért mozgalom tagjai és sokan szervezeteken kívüli segítőknek köszönhető a siker.

Matos Maja, nyugdíjas tanárnő már a következő ötleten töri a fejét.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS