„Vért jobb adni, mint kapni” – tartja a mondás a véradók között!

-Hirdetés-

Idén másodjára rendezte meg a Magyar Vöröskereszt Tázlári Csoportja a Jótékonysági Véradós bálját október 27-én, Tázláron a Művelődési Házban. Farkas Gizella főszervező elmondta, hogy a rendezvény bevétele jótékony céllal a véradást segíti és a gyerekek egészségfejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzéséhez járul hozzá.

Az est megkezdésekor szeretettel köszöntötték a Bács-Kiskun megyei vöröskereszt igazgatónőjét Lipótné Komjáthy Andreát és a kiskőrösi vöröskereszt vezetőjét Sutus Etelkát, a község polgármesterét Bán Róbertet, a képviselő-testületi tagokat, a tiszteletbeli meghívott vendégeket, az önfeláldozó véradókat, a segítőkész támogatókat, illetve minden kedves megjelent vendéget, akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

A köszöntő után került sor a folyamatos véradók jutalmazására, akik a véradásokon való részvételi számuk után kaptak egy-egy ajándékot.

10-szeres véradó volt Molnár Kristóf
20-szoros véradó volt Takó Gábor, Dr. Kléh Zsolt Huba, Hirsch Attila Szabolcs és Pap Ervin István
30-szoros véradó volt Körmendi Sándor József
40-szeres véradó volt Péli István
50-szeres véradó volt Vincze Zsolt
55-szörös véradó volt Tímár Ferencné
105-szörös véradó volt Vavrek Gábor

Az ízletes vacsora után egy kisebb meglepetés előadás vette kezdetét. Egy történetet mesélt el mókás előadásban miszerint egy kis whiskey-zés utáni várható közlekedési balesetből gyorsan a kórházban köthet ki valaki, ahol szüksége lehet az életmentő vérre. A „szerelem” doktoroknak óriási sikere volt.

Idén tavasszal és ősszel is egy-egy alkalommal megrendezésre került a véradás. Az iskolás gyerekek is szép számban részt vettek a véradók toborzásában, rajzaikkal pedig hozzájárultak a véradás népszerűsítéséhez. Összesen 133 véradó jelent meg a 2018-as évben, amely azt jelenti, hogy az emberi életek megmentéséhez 598,5 deciliter vérrel járultak hozzá.

A bálon lehetőség volt tombolavásárlásra, amivel értékes ajándékokra tehettek szert a vendégek. A fődíj pedig nem más volt, mint egy hosszú hétvégi pihenés Makón.

A hajnalig tartó jó hangulatról most is a Szamosi zenekar gondoskodott.

 

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS