2018. október 27-én este a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagytermében bemutatkozott az idén alakult Kétszél Színjátszó Kör, akik társulatukat Kecel város régi település nevéről nevezték el. Az előadást a Tök jó nap Kecelen rendezvény keretén belül adták elő.

-Hirdetés-

Még az előadás kezdete előtt, tökökről szóló verseket, történeteket és ódákat olvastak fel többek között Borbényi Ildikó, Árvai Ildikó, Király Ágnes, Czár Lászlóné, Molnár Éva, Pintér Csilla, Tóthné Ica, Horváth Imre és Matos Maja. A műveket keceli írók találták ki, írták meg.

A lopótök, avagy a Mari nem olyan című pajzán népi komédiát telt házas nézőközönség előtt játszotta el a színjátszó kör. A nagy érdeklődésre való tekintettel másnap, vasárnap is bemutatták a darabot.

“Ezen a pénteki napon, nagy a sürgés-forgás a présház udvarán. Ma mindenkinek a más tökén jár az esze, de persze akad olyan is aki csak teszi a dolgát, és a gazda kedvében akar járni. A fordulatokban bővelkedő és mulatságos történet csak kitaláció. Ilyen a valóságban sosem fordul elő!”-olvashattuk az előadás plakátján. 

A fordulatokban bővelkedő, mulatságos történetet Kéri Ferenc írta és Matos Maja rendezte.

Szereplők:
Mari, a kapós feleség – Fenyvesi Zoltánné
Pista, a szoknyapecér férj – Fenyvesi Zoltán
Jóska, a csábító – Rideg Gábor
Sanyi, egy gavallér – Molnár Miklós
Julcsa, a szolgáló – Palásti Márti
Mama, Mari anyja – Árvai Andrásné
Tibi a szolgáló, Julcsa vőlegénye –  Berger Tibor

Aki önfeledt kikapcsolódásra vágyik, mindenképpen látogasson el Kecelre és nézze meg ezt a fordulatokban bővelkedő vidám történetet. 

P.P.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS