November elsején, Mindenszentek ünnepét a császártöltési Római Katolikus Templomban dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta, főtisztelendő Nagyidai Zsolt császártöltési plébánossal együtt.

-Hirdetés-

Ezen a napon ünnepeljük az összes szentet, megdicsőült lelket, vértanút, akik példaként szolgálnak nekünk, gondoljunk Teréz anya és II. János Pál pápa szentté avatására. A szentmisén elhangzott példabeszéd utalt arra, hogy Krisztus áldozatából merítsünk erőt mindennapjainkban.

A császártöltési Római Katolikus templomban ezúttal az előtér felszentelése is megtörtént, mely a felújítás révén új festést és csillárt kapott, így új köntösben fogadja a betérő lelkeket. Mindez a hívek felajánlásával és munkájával valósult meg.

Az előtér falára felkerült egy emlék-gránittábla, amivel tisztelgünk azon császártöltési lelkipásztoroknak, akik egyházközségünket plébánosként szolgálták 1743-tól napjainkig. Nagyidai Zsolt plébános és édesanyja támogatásával jött létre.

A szertartás közben az új főoltár felszentelése is megtörtént, mely tölgyfából készült és Michael Hentzl tiroli fafaragó keze munkáját dicséri. Az oltár tetejét Sebestyén István császártöltési asztalos készítette.

90 éves évfordulót is ünnepeltek a hívek, ugyanis 1928. november 2-án húzták fel a harangokat a toronyba. A templom tornyában 4 harang lakik: Nagyharang, Középső harang, Lélekharang, Kisharang, melyek hátoldalán a következő felirat olvasható:

„Isten dicsőségére ajánlották a császártöltési hívek 1928. évben. Öntötte Szlezák László harangöntő Budapesten.”

A szentmise végén az orgona hangja betöltötte a templomot és felcsendült az énekkar:

Szent vagy! Szent vagy! Szent vagy!
Mindenség Ura, Istene,
Dicsőséged betölti a mennyet és a földet,
Hozsanna a magasságban!
Áldott aki jön az Úr nevében!
Hozsanna a magasságban!

 

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS