A TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00022 számú, „Egészségház felújítása” című projekt keretében megújulhat az akasztói orvosi rendelő épülete. A napokban lezajlott a második közbeszerzési eljárás és a nyertes az akasztói Paint-Trend Kft. lett.
A beruházásról Suhajda Antal polgármester elmondta, hogy a kivitelezőnek 100 nap áll a rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. A pályázat tartalmazza a teljes nyílászáró cserét, az épület szigetelését, a földszinti rész teljes felújítását, valamint az emeleti részen a szolgálati lakásoknál festést, fürdőszoba felújítást, illetve a konyha átalakítása szerepel a projektben. Az energetikai fejlesztéshez hozzá tartozik még a kazán korszerűsítése is. A meglévő lapostetőt is lecserélik, ami helyére egy nyeregtető kerül. A település egészségügyi alapellátásait (két háziorvosi és két védőnői körzet) integráló, ezen felül két szolgálati lakásnak és 3 kisegítő helyiségnek helyt adó épület felújítására a település 80 milliót forintot nyert, melyből 74 091 550 millió Ft fordítható építésre. A nyertes ajánlat 70 827 693 forint, azaz bruttó 89 951 170 forint volt, így a beruházáshoz az önkormányzat 15 859 620 forintot csoportosít át ideiglenesen az óvoda és minibölcsőde építéséhez félretett tartalékból. A plusz 15 % forrásigényre kérelmet nyújtottak be annak elbírálásáig.
A munkálatok miatt novembertől várhatóan február végéig a két orvosi körzet átkerült a Faluházba, ahol megfelelő körülményeket tudnak biztosítani a szolgálatok részére. A két védőnői körzet átkerül az Idősek Napközi Otthonának épületének hátsó részébe, ahol korábban is volt egy orvosi-és betegszoba. A település nagyon várta már az egészségház a munkálatok elkezdését, hiszen az épület 1972-ben készült és azóta komolyabb felújítást nem hajtottak végre rajta. Az épület a földszinten 303,75 m2, az emeleten pedig 370,07 m2 területet foglal magába. Az átmeneti időszakban a Faluházban a legnagyobb kisterem lesz a betegek részére a várószoba, ami mellett a két kisterem lesz az orvosok szobája. A Faluház rendezvényeit nem fogja zavarni ez a változás, mert az ilyen jellegű programok hétvégente vannak, és az orvosi rendelések pénteken 12 órakor befejeződnek.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS