„Nem az számít, hogy hány éved volt életedben, hanem, hogy mennyi élet volt éveidben!”

-Hirdetés-

November 4-e Tázláron az idősek ünnepléséről szólt.

Mártáné Czékus Györgyi művelődés szervező konferálta fel a helyi Művelődési házban Bán Róbertet, Tázlár község polgármesterét és a fellépőket. Polgármesterünk hálás köszönetet mondott időseinknek, hiszen ők és őseink építették a falut , ezzel megteremtve jelenünket, melyre mindannyian a jövőnket alapozhatjuk. Gyermekeik, rokonaik és a falu is sokat tehet azért, hogy időseink nyugodtan, szeretetben éljék nyugdíjas éveiket. Ahogyan családjaiknak, úgy az önkormányzatnak is fontosak, hiszen ezért a községért dolgoztak hosszú évtizedeken át.

A beszédet követően a Tázlári Dalkör tagjai ( Vas Géza, Baloghné Csáki Mária, Paragi Mikolós, Csordás Lászlóné, Fejes Ferenc, dr. Pap István, Haász Imréné, Orcsik József, Horváthné Németh Angéla és Eke Pál) léptek fel. Bán Róbert emlékplaketteket adott át Horváth Jánosnak és Korom Istvánnak akik 60. éve muzsikálnak együtt, Márk László és Lakatos János pedig 38 éve zenél velük. Bánné Égető Zsuzsanna gyönyörű verssel emelte az ünnep színvonalát. A 90. évet betöltöttek ajándék csomagot kaptak, a 85. évüket ünneplőket pedig virággal köszöntötték. A finom étkek elfogyasztása után folytatódott a dalos műsor.

Mi így gondoskodunk időseinkről:

Az Önkormányzat megannyi lépést tett annak érdekében, hogy a „szépkorú” lakosoknak kényelmesebb mindennapokat biztosítson. Évről-évre igyekeznek újabb és újabb lehetőségeket teremteni számukra és biztosítani bővíteni az ellátásokat. Úgy mint például a szociális ház segítségnyújtás szolgáltatás rászorulók kül-és belterületi lakosok számára, szociális étkeztetés keretében mindennap főznek időseinkre és eljuttatják házhoz az ebédet. Ezen túlmenően segítik az ellátást igénybe vevő hivatalos ügyek intézését.

A nemrég falunkban járt kormányablakos busz és a kéthetente járó ügysegéd lehetővé teszi , hogy nem kell kimozdulniuk azoknak az időseknek, akik okmányaikkal kapcsolatos ügyintézést szeretnének. A Segítőkezek program keretében több mint 40 lakosunk számára tudtak biztosítani kapcsolattartó laptopot és internet hozzáférést. Szociális tűzifa pályázaton keresztül minden évben elősegítik a nyugdíjas rászorulóknak az otthon melegét. Közösségi rendezvényeikbe is szívesen látják és vonják be időseinket tapasztalataik és értékeik átadására, az Értéktári munkába , kézimunkás kiállításokba, rétes és kalács sütésbe és még sorolhatnánk. A most induló Családfa kutatási program őseink és időseink tiszteletére is irányul.

Tiszteljük őket, nézzünk fel rájuk, hisz megannyi tudást adhatnak át nekünk, nem beszélve arról, hogy egyszer mi is megöregszünk és majd nekünk is jól fog esni mindez.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS