Kecelen a Magyar Pálinka Hete elnevezésű rendezvényhez kapcsolódva a Városi Könyvtár és Művelődési Ház jó hangulatú estet rendezett.
Az est háziasszonya Widnerné Fenyvesi Bernadett bevezetőként idézte a következő meghatározást: „a pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek”, majd köszöntötte Téglás Andrást, a T.G. –Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatóját, a Pálinka Hete fő szervezőjét, a vele érkezett szakembereket, a megjelenteket.
A fenti intézmény területén zajló esemény szervező bizottságának elnöke Pásztor Sándor és bíráló bizottságának a tagja, Badics Katalin a versenybe nevezett párlatok minősítéséről, a minősítés rendszeréről tájékoztatta a vendégeket, beszélt a kulturált italfogyasztás népszerűsítéséről.
A minősítésen résztvevő pálinkakészítők felajánlása volt a többféle különleges pálinka, melyeket végigkóstolhattak, akik bírtak.
Jóízűen fogyasztották a vendégek a lilahagymás zsíroskenyeret is, amit a Művelődési Ház dolgozói szaporán kentek. A Kornélius Cukrászdából Widner Dóra aprósüteménye oldotta a pálinka hatását.
A rendezvény jó alkalom volt ismerősök találkozására, vidám beszélgetésekre.
Varga Eszter
Fotógaléria: