Kecelen a Magyar Pálinka Hete elnevezésű rendezvényhez kapcsolódva a Városi Könyvtár és Művelődési Ház jó hangulatú estet rendezett.

-Hirdetés-

Az est háziasszonya Widnerné Fenyvesi Bernadett bevezetőként idézte a következő meghatározást: „a pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek”, majd köszöntötte Téglás Andrást, a T.G. –Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatóját, a Pálinka Hete fő szervezőjét, a vele érkezett szakembereket, a megjelenteket.

A fenti intézmény területén zajló esemény szervező bizottságának elnöke Pásztor Sándor és bíráló bizottságának a tagja, Badics Katalin a versenybe nevezett párlatok minősítéséről, a minősítés rendszeréről tájékoztatta a vendégeket, beszélt a kulturált italfogyasztás népszerűsítéséről.

A Kéknefelejcs Népdalkör tagjai vidám dalaikkal nagyban hozzájárultak a jó hangulat alakulásához.

A minősítésen résztvevő pálinkakészítők felajánlása volt a többféle különleges pálinka, melyeket végigkóstolhattak, akik bírtak.

Az Integrál-Hat Kft. kacsáiból lett sült kacsa falatokat a Fürtös Vendéglő szakácsai készítették el.

Jóízűen fogyasztották a vendégek a lilahagymás zsíroskenyeret is, amit a Művelődési Ház dolgozói szaporán kentek. A Kornélius Cukrászdából Widner Dóra aprósüteménye oldotta a pálinka hatását.

A rendezvény jó alkalom volt ismerősök találkozására, vidám beszélgetésekre.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS