A II. János Pál Katolikus Általános Iskola német nyelvet tanuló diákjai 2018. november 8-án tartották meg a szokásos Márton napi lampionos felvonulásukat .

-Hirdetés-

A programokra és a felvonulásra mindenki jelentkezhetett az iskola tanulói közül. Az idén 200 tanuló körüli létszámmal találkoztunk. A Kék iskola termeiben voltak a kézműves programok az alsó tagozatos diákok számára. A feladatok zöme a Márton napi libakészítéssel és Szent Márton életével foglalkozott. A felső tagozatos tanulók daltanulásra és felvonulásra érkeztek.

17:15-től indult a lampionos felvonulás, ide már a szülők is eljöttek. A felvonulás biztonságát a Polgárőrség és a Rendőrség biztosította.

A templomban 18 órától a 4.a és 4.d osztályos tanulók előadták Szent Márton életét színdarab formájában, Pap Józsefné hitoktató vezetésével. Ezek után megkezdődhetett a zsíros kenyerezés és teázgatás a templom mellett, és a plébánián.
Köszönetet mondanak mindazoknak, akik segítették a rendezvény sikerét: Hatvani Gábornénak, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjének; Burányi Roland plébánosnak és Tápai Péter atyának, Fejes Endre konyhafőnöknek, Radva Zoltánnak és csapatának, Paplanos Istvánnak az üdítők felajánlását, a szülőknek és természetesen minden megjelent kollégának és kolléganőnek.
Az információkat a Német Nyelvi Munkaközösség nevében Illésné Márin Éva nyújtotta.

Varga  Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS