Nagy volt a készülődés a keceli Városi Múzeumban, hogy november 9.-re a falakra kerüljön egy olyan kiállítás anyaga mely ismét csodálkozásra késztette a látogatókat. Szekeres Levente szabadkai fotós képei a természet meglesett pillanatait mutatták meg.

-Hirdetés-

Agócs Péter a Kiskunsági Nemzeti Park Dél-Dunamente-Bácska természetvédelmi tájegység vezetője nyitotta meg a kiállítást. Az 1990-ben megalkotott természetfotós etika követelményeiről beszélt, amelyeket figyelembe kell venni annak, aki ezt a tevékenységet választja. Ismeretlen ismerősnek érzi a fiatal fotóst, akinek munkái küldetésről tanúskodnak.

Magyarországon kétszeres Év Ifjú Természetfotósa, Szerbiában 2016-ban az Év Madárfotósa cím tulajdonosa, számos rangos versenyen vett részt és sikereket ért el. Családjából hozta az indíttatást, a természetszeretetet. Édesapja természetőr, a természetvédelem elkötelezettje.

Levente elmondta, hogy már gyermekkorában apja fényképezőgépével járta a szülőföldje környékét, ahol legtöbb fotóját készítette, de több felvételt készített Magyarországon és Erdélyben. Szerinte nagyon fontos a helyismeret, ismernie kell az állatok viselkedését, tudnia kell, milyen reakciókra számíthat fotózás közben; és fontos, hogy harmóniában kell lennie a természettel.

Benyák Ferenc a múzeum igazgatója köszönetét nyilvánította ki Németh Tamás polgári természetőrnek kiállítás létrehozásában való közreműködéséért. Megemlítette, hogy a városban tartózkodó romániai testvértelepülés lupényi küldöttei látogatást tettek a múzeumban. Látva a kiállított természetfotókat, ajánlatot kapott közülük egy fotóstól, egy kiállítás megrendezésére Kecelen.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS