Tabdin a Márton Napot Lámpás felvonulással ünnepelték meg.
A gyerekek már több nappal előtte készültek rá, egy saját kezűleg készített, libával ékesített lámpással indultak el útjukra a tabdi óvodától egészen a sportpályáig, ahol zsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral várták a kis csapatot. A vacsorát énekléssel és körjátékkal vezették le, amibe ovisok és iskolások egyaránt részt vettek, hangos éneküktől zengett az egész sportpálya.
 

Ezek után Dörei Attila, a Lángoló Leguánok tűzzsonglőrének műsora következett. Kicsik-nagyok egyaránt ámulatba estek, hiszen remek mutatványokat láthattak. A végén bevonta a nézőket, akik magasba nyújtva kezüket jelentkeztek, hogy ők legyenek a következő behívottak. Rengeteg gyermek mehetett “színpadra”, hogy megmutathassák milyen bátrak is ők! 

-Hirdetés-

A végén már csak beszélgetéssel és játszással töltötték az időt. A hideg végett lassacskán szállingózni kezdtek az emberek meleg kis otthonukba.

Márton nap története:

A legenda szerint a 4. században Szombathely környékén született és a római császár katonájaként szolgáló Márton egy különösen hideg téli estén francia honban lovagolva megosztotta meleg köpenyét egy nélkülöző koldussal. Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta.

 
Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké is szentelték. A (legelterjedtebb) monda szerint Mártont szerénysége méltatlannak tartotta e címre, ezért elbújt egy libaólban. A libák azonban hangos gágogásukkal elárulták, így megtalálták és Tour püspökévé szentelték.
 
 
K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS