Ősz van. Korán nyugszik a nap, az esték hosszúak……..A gondos gazda a terményt már betakarította. Sötétedés után a szomszédok, rokonok, ismerősök közös kukoricamorzsolásra igyekeznek. A kukoricamorzsolás őszi társas munka. Ez a kép egy régi falusi idill.

-Hirdetés-

Erre a régi hagyományra alapozva szervezte meg az akasztói Fürge Ujjak Kézimunka Kör 2018. november 10.-én szombaton, a Piripara Alkotóházban a vidám estét ígérő rendezvényét, a kukoricamorzsolást.

A vendégeket a duruzsoló kandalló melege, sült tök, zsíros kenyér, tea, bor valamint a Vízkereszt Citerazenekar tagjai várták. A vidám nótaszó mellett könnyen ment a morzsolás és jutott idő bolondos mesehallgatásra is a vendégek örömére. A vigan morzsoló felnőttek mellett a gyerekek is nagyon élvezték a morzsolást, a csutkababa és csuhébaba készítést, de születtek itt állatkák is kukoricaszárból. Önfeledten játszottak a csutkákkal, úgy, mint hajdanán….. öröm volt látni kipirult,vidám arcocskáikat.

A rendezvény elérte célját, sikerült feleleveníteni a régi falusi este hangulatát. Látva a nagy érdeklődést, és meghallgatva a vendégek kérését a jövőben is lesz folytatása ennek a rendezvénynek.

A Fürge Ujjak Kézimunka Kör vezetője Kisléghy Györgyné elmondta, hogy köszönet illeti a Kézimunka Kör tagságát a tartalmas részvételért és a Vízkereszt Citerazenekar tagjainak a zenélésért és a csodálatos nótaszóért! Azt is elárulta a vezető, hogy a következő hónapban számos meglepetéssel készülnek, ahová sok szeretettel várnak mindenkit!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS