Őszi hagyománnyá vált az idősek köszöntése, amikor egy színvonalas műsor kíséretében Császártöltés Község Önkormányzata meghívja a község nyugdíjasait.

-Hirdetés-

Rácz Hajnalka művelődés szervező ismertette az együtt töltött délután programját. Óvodások és iskolások egyaránt táncos bemutatóval kedveskedtek, a Fuchs kórus pedig vidám dalokkal örvendeztette meg a szépkorúakat.

„Nem az a fontos az ember hány éves
Csak a szíve legyen fiatal.
Bár ez a téma egy kissé túl kényes
Mégis édes ez a kicsi dal.
Az anyakönyv az nálunk nem számít
A tavasz hogyha elkábít.
Nem az a fontos az ember hány éves
Csak a szíve legyen fiatal.”

Takácsné Stalter Judit polgármester köszöntőjében tisztelettel, hálával szólt az idősekhez, így kifejezve szeretetünket és megbecsülésünket azok iránt, akik hosszú, munkával töltött évek után köztünk töltik nyugdíjas éveiket. Családi körben, unokákkal egészséges és boldog éveket kívánt a meghívottaknak.

Ezt követően Császártöltés község két legidősebb lakóját köszöntötték, Nuszpl József és Komáromi Mátyásné Éva néni vehette át a virágcsokrot és ajándékkosarat.

Tradíció, hogy a nyugdíjasok műsorán Leirer Menyhértné Margit néni megható verset szaval, ezúttal Várnai Zseni – Szolgálj szívem című költeményét választotta.

“Csak kitartás! – bíztatom magam,

még futni kell, még minden messze van.

Szolgálj szívem, még egy kicsit nekem,

jaj, meg ne állj az úton hirtelen

sok a dolgunk még s nem mutathatom,

hogy a harcot már nem bírom nagyon,

és este ha ágyamba roskadok,

érzem, nagyon nagyon  fáradt vagyok.”

Meglepetés vendég Kothencz Lajos énekes volt, aki széles repertoárjából a töltési szépkorúaknak örökzöld slágereket, operett részleteket adott elő. A közönség hatalmas tapssal köszönte meg a műsort.

Az ízletes vacsora elfogyasztása után élőzene kíséretében lehetőség volt táncolni. Az idős meghívott vendégek szép kerámia-szívecskét kaptak ajándékba, így emlékükben őrzik ezt a novemberi vasárnap délutánt.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS