Hihetetlen ütemben nő az elektronikai berendezések használata. Rendeltetésszerű használat mellett ezek az eszközök nem jelentenek veszélyt a környezetre. Működésképtelenségük esetén azonban haszontalan hulladékká válnak, és ha a kommunális hulladék közé keverednek, égetés vagy csapadékvíz hatására a bennük található, veszélyes anyagok a környezetbe jutnak.

-Hirdetés-

Egy Közép-Dunántúli elektronikai hulladékot feldolgozó cég és Kaskantyú Község Önkormányzata, jóvoltából a falu lakosságának lehetősége van negyedévente megszabadulni felesleges elektronikai berendezésétől.

Ezáltal nem csak környezetük lesz tisztább, de a Kaskantyú Községért Közalapítványon keresztül az óvodát és iskolát támogathatják a befolyt pénzből.

A két nap alatt összegyűjtött e-hulladék

Évente mintegy 50 millió tonna elektronikai hulladék keletkezik a világban. A világ E-hulladékának csak körülbelül 15%-át hasznosítják újra, a többi szemétlerakókon végzi. Mindeközben számos ritka, az elektronikai eszközökben használt fémből viszont már hiány mutatkozik. Mindkét problémára megoldást jelenthetne, ha feleslegessé vált elektronikai eszközök újrahasznosítása sokkal hatékonyabban és nagyobb arányban történne meg. Reméljük, hogy a jövőben egyre több település biztosítja majd az újrahasznosítás lehetőségét.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS