2018. november 15-én délután ünnepélyes díszbe öltöztetve, szavalópódiummá alakítva a Páhi Művelődési Ház színháztermét, rendezték meg a Járási Versmondó Verseny döntőjét, ahol sok vendéggel, érdeklődővel együtt teltházas rendezvényen mérhették össze tudásukat a gyerekek.

Sorszámokat húztak a diákok
-Hirdetés-

Itt találkoztak először a kistérség általános iskolás diákjai: Izsák, Csengőd, Páhi, Fülöpszállás, Bócsa, Kaskantyú, Kiskőrös, Tabdi, Soltszentimre iskoláiból. Az idei évben 46-an mérték össze tudásukat különböző korosztályokban.

Vetróné Nagy Szilvia iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Hermanné Németh Andrea ismertette a részleteket és koordinálta a versenyt.

Ezen a délutánon klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepeltek, ahol egy kötelező és egy szabadon választott verset adott elő minden diák. Így történt meg az, hogy több mint 90 vers hangzott el, melyek közül sokat élmény volt látni, hallani.

Azt gondolom, hogy mindenkit megillett a dicséret az élményért, amit önmaguknak és nekünk adtak. A szorgalom és kitartás mellett a versek szeretete, értő tolmácsolása már elvehetetlenül az övék. Viszont minden versenynek vannak szabályai, helyezettjei és győztesei.

Kezdetét vette a verseny

A 2018-as Járási Versmondó Verseny zsűritagjai:
Pecznyik Béláné– nyugdíjas pedagógus
Pálinkó Gyuláné– volt tankerületi igazgató, nyugdíjas pedagógus
Fürjesi Lászlóné– nyugdíjas pedagógus
Supka Zsoltné– Tündérkert Óvoda igazgatója
Kutyifa Ilona– online magazin szerkesztő

A jeles alkalom nemes versengésének végeredménye:

1-2.osztály:
1.helyezett: Gucsi Armand, Kiskőrös (Bem)
2.helyezett: Pálinkás Attila, Bócsa
3.helyezett: Litauszki Domonkos, Kiskőrös (Bem)

Pálinkás Attila, Gucsi Armand, Litauszki Domonkos

3-4.osztály:
1.helyezett: Ötvös Tihamér, Kaskantyú
2.helyezett: Rábaközi Balázs, Izsák
3.helyezett: Valach Nikolett, Kiskőrös (Bem)

Rábaközi Balázs, Ötvös Tihamér, Valach Nikolett

5-6.osztály:
1.helyezett: Sebők Vivien, Izsák
2.helyezett: Pivarcsi Tirza, Csengőd
3.helyezett: Mészáros Abigél, Csengőd

Mészáros Abigél, Sebők Vivien, Pivarcsi Tirza

7-8.osztály:
1.helyezett: Janik Boglárka, Páhi
2.helyezett: Balogh Babett, Izsák
3.helyezett: Nagy Norina, Bócsa

Nagy Norina, Janik Boglárka, Balogh Babett

Különdíjasok:
Kollár Nóra, Izsák
Rakonczai Rebeka, Kiskőrös (Bem) 
Perjés Kenéz, Izsák

Perjés Kenéz

Köszönet érte a tudatosan odafigyelő családoknak, szülőknek, hogy gyermekeiket a szép magyar irodalom megismerésére ösztönzik.

Köszönet minden oktatási intézménynek, hogy fontosnak tartják a közoktatás mellett a tehetséggondozást és a gyermekek tudásának  bővítését élményszerzéssel.

Nem utolsó sorban köszönet mindazoknak a diákoknak, akik mind a négy korosztályban szorgalommal, alázattal tanultak verseket, majd mérettek meg tudásukat társaik előtt először a helyi iskolai döntőben, majd a Járási Versmondó Verseny döntőjében is. 

Rakonczai Rebeka, Kollár Nóra

A legjobbaknak ezúton is kívánunk hasonlóan szép sikereket a Tankerületi Versenyen is, melyet az alsó tagozatosoknak 2018. november 30-án rendeznek meg Izsákon a Táncsics Mihály Általános Iskolában, míg a felsősöket 2018. november 29-én várják Kiskunhalason a Bibó István Gimnáziumban. 

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS