A keceli Városi Múzeum MÚZEUM CAFÉ sorozatának előadója Sebestyén István újságíró, teológus „Van-e élet a halál után?” című előadását hallgathatták meg az érdeklődők 2018. november 16-án.

Az elgondolkodtató és érdekes előadást sokan hallgatták a keceli múzeumban
-Hirdetés-

Az emberiséget ősidők óta foglalkoztatja, hogy van-e folytatás a halál után, van-e túlvilág, van-e onnan visszaút? Sok különböző vallás létezik, de mind egyetért abban, hogy van valamiféle folytatás. István beszélt róla, hogyan jelenik meg a túlvilág a különféle vallásokban, különös tekintettel a keresztény hitvilágban. Az előadó a biblia alapján közelítette meg a kérdést. Könnyebb úgy élni, hogy hiszünk abban, van folytatás. A test fizikailag megsemmisül, de a lélek és a szellem megmarad. A léleknek, az ember szellemének van túlvilági sorsa. Ezt a sorsot meghatározza, hogy hogyan élt a földön, életét mennyiben határozta meg a hite. Szólt arról, hogy nem annak alapján leszünk megítélve, hogy milyen az anyagi helyzetünk, hanem a megítélést a tetteink határozzák meg.

Fórumbeszélgetés

Az előadó Pascalt, a francia tudóst, teológust mondását említette: Azzal hogy hiszünk valaminek a létezésében és kiderül, hogy mégsem létezik, akkor nem vesztettünk semmit, de ha nem hisszük hogy létezik és kiderül, hogy mégis van és kihagytuk a lehetőséget, akkor azzal sokat vesztettünk az életben.

Az előadás végén lehetőség nyílt fórumszerű és egyéni beszélgetésekre.

Az est végén Benyák Ferenc elmondta, hogy Haszilló Enikő tanárnő javaslatára hívták meg az előadót. Az igazgató úr ismertette a múzeum következő programjait, amelyekre várják az érdeklődőket.

A vendégváró asztal

A résztvevőket a múzeum munkatársai finom pogácsával és borral látták vendégül.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS