Szivárvány – Ez a címe Matos Maja, nyugdíjas tanárnő gyermekeknek szóló verses könyvének. Ez a meseszép kis kötet már a harmadik, amelynek örülhetnek a gyerekek, de felnőttnek is élmény, ha kézbe veszik, úgy érezhetik, hogy ők is visszaváltoznak gyerekké.

-Hirdetés-

Szedres Károlyné, nyugalmazott könyvtárvezető beszélgetett Matos Majával a könyv születéséről.

Matos Maja legújabb könyvének bemutatóján

Maja elmondta, hogy első könyvének sikerén felbuzdulva, amelynek Meseváros volt a címe, elhatározta, hogy a továbbiakban is megosztja régebbi és újonnan született versecskéit az olvasókkal. Most kicsi és nagyobb gyerekek mindennapjaiból vett témájú verseit adja közre. A cím is jelzi, hogy a téma sokszínű, változatos, gyakran az unokáitól származik az ihlet.

Még színesebbé, még meseszerűbbé teszik a verseket az iskolás gyermekek által készített rajzok, illusztrációk. Szinte „társszerzők” a gyerekek. A sok szép összegyűlt rajz bizonyítéka, hogy Maja ma is  tartja a kapcsolatot volt kollégáival, az iskolával. Ízig-vérig pedagógus még most is.

A közönség

Szedres Károlyné utalt Maja aktív közéleti tevékenységére, és további terveiről érdeklődött.

Maja megint kitalált valamit: A karácsonyra készülődve, a városi karácsonyfa díszítésével egyidőben, hívja, várja a kicsiket, nagyokat betlehem-látogató sétára, a városközpontba, ahol tíz helyen állítanak  betlehemet az arra vállalkozó intézmények kereskedelmi egységek.

A Szivárvány c. mesekönyv lapozgatása közben

A november 16-án a Városi könyvtár és Művelődési Házban a Köz Club és a művelődési ház munkatársai közreműködésével hangulatos kis ünnepségen óvodások, iskolások, maga Matos Maja is bemutattak egy-egy verset. Óvodások: Fejes Fanni, Csík Máté, őket Tamaskó Katalin óvodapedagógus készítette fe. Az iskolások közül Bakos Laurát Bácskai Krisztina tanárnő, Béleczki Nórát, Kiss Nóra Reginát, Palásti Zorkát, Flaisz Iringót Némethné Rákóczi Márta tanárnő készítette fel.

Könyvdedikálás

Szedres Károlyné kifejezte reményét, hogy alkotó kedvét megtartva, a továbbiakban is sok ilyen élményben részesíti Matos Maja az olvasókat, nem csak Kecelen, hanem szerte az országban.

Flaiszné Sendula Margit, Matos Maja, Szedres Károlyné

A rendezvény elején a köszöntőt és végén  a zárszót Flaiszné Sendula Margit mondta el.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS