Az emberek többsége szeretne családot alapítani, de előtte megteremteni a számukra biztonágos anyagi környezetet. Ha mindez megvan, jöhetnek a gyermekek. Nos, ez nem volt másképp Müllerné Gregus Edináéknál sem, várandós lett. Nagy volt az öröm a családjukban. Eleinte terhességét nehezen viselte, később görcsölni kezdett és Kiskunhalasra érve Dr. Bánfi József – aki aznap volt ügyeletben – látván, hogy baj van, megkeztde Edina babavárásának 25. hetén a császáros beavatkozást; így született meg a csodaszép kislányuk, Müller Lili 700g-mal és 30 cm-el.

Lili jelenleg 22 hónapos, 10 kg és 76 cm
-Hirdetés-

A terhesség eleve egy olyan folyamat egy nő számára, ami tele van kételyekkel és aggodalmakkal. Vajon jól fogom majd csinálni? Jó szülők leszünk? Ha sír a babánk, honnan tudjuk, hogy mi a baja és meg tudjuk majd vigasztalni? Ezek az érzések megsokszorozódnak azon szülők számára, akiknek a vártnál hamarabb jön világra csemetéjük.

Edináék a szülést követően a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályra (Neonatális Intenzív Centrum) kerültek át. Lelkileg megterhelő volt ez a szülők számára. 80 napon keresztül jártak át Szegedre, hogy látogassák Lilit. Mély depresszióból való kihúzását Nagyillés Éva Koramentor segítette.
Bentlétük ideje alatt több sorstársukkal ismekedtek meg, akikkel egymás támaszai voltak a nehéz időszakban. Azóta Edina részt vett egy mentor képzésen, hogy a hozzá hasonlókat segíteni és támogatni tudja.

Tejtestvérek

Edina szervezte meg először Tázláron a jótékonysági bált koraszülötteknek november 17-én. Vacsorajegyet és támogatói jegyet lehetett venni és volt, aki tombolát is ajánlott fel. A bál bevétele elsősorban a jövőben születendő tázlári koraszülött gyermekeket fogja szolgálni. Egy részéből a szegedi és a kiskunhalasi koraszülött intenzív osztály részére szeretnének tárgyi adományokat biztosítani és az újonnan nyíló tázlári bölcsödébe készségfejlesztő játékokat vásárolni.

 
A bálozók

A termet lilába öltöztették ,ezzel kifejezve reményüket a kicsik gyógyulásában, felépülésében. Meghívott vendégként jelen volt Dr. Rádi Katalin, aki 2012-ben a 35. héten adott életet kislányának, Rózának. Koraszülő nőként, érintett édesanyaként fogalmazódott meg benne egy olyan alapítvány életre hívásának gondolata, amely segít a hasonló helyzetben lévő anyákon, szülőkön. Így született meg a Korábban Érkeztem Alapítvány. Katalin azt is elhatározta, hogy egy olyan közösséget épít, amely abban nyújt segítséget, hogy a családok ne maradjanak egyedül problémáikkal, mindig legyen kihez fordulniuk.

A finom vacsora után a bál jó hangulatáról Fejes Dávid és zenekara gondoskodott

A koraszülöttek a 37. terhességi hét előtt jönnek világra. Minél éretlenebbek, illetve kisebb súlyúak, annál több segítségre szorulnak életfunkcióik fenntartásához. Magyarországon az újszülöttek 8,5 százaléka koraszülött, ez a szám magasabb, mint Nyugat-Európában.

“A teljes kilátástalanság, tehetetlenség, düh, szomorúság és folyamatos reménykedés után a mindennapos csoda és szeretet hatalmának érzése, örök, határtalan féltéssel.” Hosszú ideig elkíséri még őket a félelem, de erősek és kitartóak.
Kis hősünk jelenleg 22 hónapos, 10 kg és 76 cm.
Ezúton kívánunk minden koraszülött gyermeknek és szüleiknek bátorságot, kitartást a mindennapokhoz, hiszen Ők a legnagyobb hősök!

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS