Idén november 20-án 10:30-kor Tabdin rendezték meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének Szociális Munka Napi ünnepségét.

-Hirdetés-

A helyszín választása nem véletlen, hiszen Tabdi Község Önkormányzata a nagy létszámú intézmények kiváltásának megvalósítása során felírta magát a Bács-Kiskun megyei szociális szakellátás térképére. A Harmónia Integrált Szociális Intézmény Kaskantyúi székhelyének folyamatban lévő kiváltásához, önkormányzati tulajdonú telkeken, Tabdi Liszt Ferenc utcában épül támogatott lakhatáshoz 36 fő részére 3 db lakóház.

Fábián Sándor polgármester köszöntésében arról beszélt, hogy e kicsiny falunak ez mekkora lehetőséget jelent a fejlődés szempontjából és öröm, hogy segíthetik ezzel a Kaskantyúi Harmónia Integrált Szociális Intézményét.

Fábián Sándor, polgármester úr köszöntője

Az intézmények dolgozói és gyermekeik mutatták meg tehetségüket, ki hangszeren, ki dalban és versben. Elsőként a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény képviseletében Pál Fanni klarinét játékát hallgathattuk meg. Majd Kovács Ernő, kormánymegbízott úr ünnepi köszöntője következett. Geiger Erzsébet Akkor legyél ápoló! című versét, Huszka Réka Szonja szavalta el (Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény képviseletében). Czibik Norbert főigazgató-helyettes úr megosztotta velünk ünnepi gondolatait.

Huszka Réka Szonja, szavalás közben

A Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézményből Horváth Tiborné tompai osztályvezető ápoló, Tánczos Katalin:Az én miatyánkom című versét adta elő. Tóth Mária igazgató asszony gyönyörű ünnepi beszédet mondott, melyben megköszönte dolgozóinak, hogy még mindig számíthat rájuk, és kitartanak mellette. A műsort végezetül a Harmónia Integrált Szociális Intézmény képviseletében, Kerényi Krisztina lajosmizsei ápoló a Kormorán együttes ‘Ki szívét osztja szét’ című dalával kedveskedett.

Dr. Tóth Mária és Czibik Norbert: főigazgatói dicséretek átadása

A Szociális Munka Napja alkalmából főigazgatói dicséretben részesülőknek Czibik Norbert főigazgató-helyettes úr és Dr. Tóth Mária igazgató asszony adta át az elismeréseket.

Dicséretben részesült:
Krizsánné Kmetovics Ilona, a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény igazgatója, Petrichné Veres Sarolta, a Harmónia Integrált Szociális Intézmény igazgatója, Müller Tiborné a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény nagybaracskai telephelyének vezetője, Kovács Rita a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény részlegvezető ápolója, Gondosné dr. Deák Noémi a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekvédelmi gyámi csoportvezetője.

Az átadást követően a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat énekkara szívhez szóló dalokkal készült, amellyel szórakoztatták a megjelenteket. Nagy sikert aratva hagyták el a „színpadot”, vastaps kíséretében.

Zárásként közös ebédre invitálták a részvevőket, amit Palásti Viktor igazgató úrnak és a Harmónia Integrált Szociális Intézmény dolgozóinak köszönhettek.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS