A Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola 2018. november 24-én Adventváró Családi napot tartott, melyet az iskola Szülői Munkaközössége és a Csengőszó Alapítvány szervezett.

-Hirdetés-

Kicsit borongós szombat délelőtt a pedagógusok, szülők, nagyszülők együtt készülődtek az ördöglángos, kürtős kalács tésztájának gyúrásához. A Teleház előtti téren látványkonyhát rendeztek be és a vásárlók előtt készültek a jobbnál-jobb ételek . A már ismert karácsonyi finomságok mellett a spanyol eredetű churrost csokiöntettel is megkóstolhatták az édesszájúak. Az édesség mellé forralt bort, teát, forró csokit és üdítőket kínáltak.

Látványkonyha a Teleház előtt

A téren felállított kis faházakban jótékonysági céllal vásárolhattak a résztvevők.

Az alsó és felső tagozatos diákok és szüleik, nagyszüleik közösen készítették el az idei karácsonyi díszüket. Az iskola tantermeiben és a Teleházban változatos kézműves foglalkozásokon vehettek részt:

  • spatulás dísz
  • ajtódísz
  • csipeszes és hurkapálcás dísz
  • mézeskalács díszítése
  • karácsonyi mécses
Karácsonyfadísz készítése a Teleházban

A könyvtárban kutató munkát végeztek és olyan feladatot is kaptak, amire a megoldást egy szakácskönyv receptjében rejztették el. Német nyelvű könyvekben is megtalálták a kulcsot a feladványhoz.

A Teleház tornacsarnokában sportvetélkedőn bizonyíthatták ügyességüket az iskolások és szüleik. Az osztályok között foci és kézilabda meccsek zajlottak.

Sportvetélkedő a tornacsarnokban

A programok sötétedésig tartottak és az eredmény hirdetés után igazi varázslat várta a gyerekeket.

Lángoló Leguánok Tűzzsonglőr Társulata káprázatos zenére koreografált előadást tartott. A tűzről pattant interaktív bemutató, a bámulatos fénycsóvák és tűzkavalkád ámuló szemeket és csodálkozást váltott ki. A nézők tűzközelbe kerültek, a látvány egy szempillantás alatt rabul ejtette kicsiket és nagyokat. Az interaktív előadás során a tűztánc nagymesterei a bátrabb gyerekeket bevonták a műsorba és nagyon élvezték, hogy részesei a show-nak. Hatalmas tapssal köszönte meg a közönség a nem mindennapi bemutatót.

Lángoló Leguánok Tűzzsonglőr show-ja

A gyerekek és szüleik élményekkel gazdagon térhettek haza. A karácsonyi dalok és a rendezvény hangulata megidézte a hópihéket és az adventi várakozást.

A.S.E.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS